Föreningsinformation.

Ordf. Lennart Vikström

Tänkte att det kunde vara på sin plats att ge lite feeed back i form av både lite egna tankar men även information om vad som hänt och händer i föreningen.

Damlaget

Kunde inte gått bättre poängmässigt i alla fall, full pott efter 11 spelade omgångar, vilket är mycket bra naturligtvis. Här gäller ju att alla runt och i laget verkligen gjort det bra och inställningen är fantastiskt bra från alla och detta smittar av sig till goda vanor i både vardagen, träningen och matchandet. Kul också med ett stigande intresse vilket vi märkt på flera sätt, både från sponsorer och den breda allmänheten. Att leda Div 1 Norrland med 5 poäng – vem hade trott det i mars månad?!? Fortsätt på inslagen väg! En viktig del som vi inte får glömma är också att lag 2 avslutade seriespelet på allra bästa sätt med 6 raka vinster och laget ligger nu på 3,e plats i Div 3 efter våromgången – inte illa. Vi som följt detta lag ifjol ser en anmärkningsvärd utveckling i positiv riktning och då laget till stor del består av flickor födda 2000 och 2001, så ser framtiden ljus ut. Det viktiga här är att flickorna fortsätter – tyvärr är det ett stort problem inom damfotbollen med tapp på spelare som blir 15-16 år! Vår uppmaning – fortsätt att spela fotboll – Ni behövs verkligen!

Angående damlaget så har jag intervjuvat Fredrik Söderholm – läs denna intervju på annan plats här på hemsidan – publiceras före den 10/7.

Herrfotbollen

Först och främst mycket glädjande att vi fick ihop ett herrlag – vem trodde detta i Januari månad, men här har spelarna själva med bistånd från Kimmo Koivumaa och Frille Bergström verkligen gjort det bra! Truppen består av ca 23-25 spelare och flera utav dessa spelare skulle nog inte ha spelat fotboll om inte vi fått ihop detta lag – helt enkelt fantastiskt! Tränarduon Pär Lygren och Niklas Gustafsson har jobbat oförtrutet och laget var obesegrat ända till de 2 sista omgångarna – bra jobbat! Nu gäller det att träna bra under sommaren för att åter hamna i vinnarcirkeln till höstomgången. Pär brukar säga att ”vi är ett typiskt höstlag” – får väl se om Pär har rätt här – hur som helst bra jobbat – och Lycka Till

Anläggningen

Vintern var tuff och våra gräsplaner fick en ohygglig ”tjälabränna” som vi har brottats med hela våren. Kontakt togs därför med Kalix Golf och med deras hjälp har vi nu vertikalskurit och djupluftat samt toppdressat och nysådd in planerna. I skrivande stund ser vi att planerna nu lyser gröna och målet är att till BD Open ha mycket fina planer till den 35;e turneringen. Den ekonomiska insatsen har varit betydande, men det fanns ingen återvändo – vi behöver våra naturgräsplaner! Inte minst för våra ungdomslag – till både träningar och matcher. Till detta jobbar Styrelsen också för att utveckla anläggningen och går det som vi tänkt har vi nytt konstgräs här installerat år 2017. Föreningen har alltsedan den installation som utfördes år 2006 i det första konstgräset, fonderat medel, för att ha egna medel/tillgångar som tillsammans med lån från kommunen och externa medel täcker denna viktiga åtgärd. Förutom detta så jobbar vi också med landsbygdsmedel som tillskjuts från EU i projekt som anses viktiga ”för en levande och hållbar landsbygd”! En projektansökan är under upprättande för utveckling av vår ”fina BIllerudKorsnäs Arena”!

Övrigt

Vi lever i en föränderlig värld och föreningslivet kommer att förändras fram till år 2018. De s.k FAS 3 sysselsatta kommer att fasas ut och detta innebär att all hjälp som föreningslivet fått denna väg kommer att upphöra. Detta innebär konkret att mera frivilliga och ideella insatser måste till om föreningarna skall kunna bibehålla både volymen i verksamheten men också alla de arbetsinsatser vi fått denna väg. Det innebär att alla föreningar måste omorganisera och utföra de uppgifter man fått hjälp med tidigare.

Avslutar med att Lyckönska alla läsare………….

En Glad och Bra Sommar!

Välkomna till höstens matcher på vår Arena!

Styrelsen via

/lennart