Fredriks tankar efter våromgången.

Fredrik Söderholm ger sin syn på våren.

Jag delar in det i försäsongen som jag tycker att vi har haft bra förutsättningar med träningsmöjligheter i Stureplan och på gym. Jocke är en stor tillgång för laget och oss övriga ledare. När vi sedan kom in i matchandet så har vi spelat bra träningsmatcher med att möta ”lättare” motstånd och riktigt tufft motstånd (Allfinska ONS seger 1-0 samt Mariehem på vår Umeå resa) där vi också svetsade ihop gänget inför serien tillsammans med våra utländska spelare. Nyttigt för hela gruppen.

Mina reflektioner på detta är att Assi har bra förutsättningar för fotbollsträning vintertid och upplägget kan säkert filas på ytterligare för att stärka laget och individuell träning.

Matchperioden i Seriespelet har varit en bra resa spelmässigt och tycker att tjejerna verkligen visat att vi jobbar med att förbereda oss och utveckla oss hela tiden med mantrat ” we do it together”.

Defensiven med ett mycket bra mv spel gör att vi har tre insläppta mål på 11 matcher. Vi har visat att vi kan stänga matcher och vinna med att göra ett mål.

Offensivt 41 gjorda mål är jag verkligen nöjd med och mot lag 2-4 (TG, Notviken och Morön) har vi vunnit på bortaplan med uddamålet.

Väldigt nöjd med att vi också har ett fungerande Div 3 lag med ledare men mindre nöjd med att det inte är solklart för alla spelare att ställa upp i Div 3 – vilket är ett måste om vi skall utveckla hela truppen.

Sommarledighet och förberedelser inför hösten?

Vi tar sommarledigt från 1 juli efter en tuffare träningsperiod efter midsommarhelgen. Tjejerna kommer att ha individuella program för fysiska aktiviteter som Jocke Abrahamsson sköter. Viktigt är också att tjejerna får vila sina huvuden och en del små skador under denna period. Jocke planerar även in det!

När vi sedan börjar träna igen så kommer vi att fokusera på vårat eget spel i offensiv och defensiv samt snabbhet i spelet och fötter. Vi ska vara väl förberedda till den 26 Juli när vi startar hemma mot Storfors igen. Vi kommer att ha mini träningsläger 16-17 Juli på hemma på vår BillerudKorsnäs Arena.

Pendlingen - hur upplever Du den?

Pendlingen har verkligen gått bra och är inget problem och jag är väldigt stolt över att inte bommat en träning sedan starten 1 December 2015, fram till den 30 Juni när vi tog sommarledigt

Ibland är det problem med samåkning pga tidsbrist och då åker jag egen bil

Hur kan laget utvecklas ytterligare?

Laget kan givetvis utvecklas mycket mer inom spelet och individuellt om vi kan ha samma kvalitet på fler spelare och öka konkurrensen ytterligare mellan spelarna.

Individuell träning för vissa spelare under olika perioder men det är en resursfråga och en planerings sak. På Div 1 nivå kan vi inte jobba individuellt på träningarna mer än vi gör på dom 4-5 träningstillfällen vi har per vecka.

Individuellt kan vi tex utveckla mycket när det gäller styrka och snabbhet mm om spelarna tränar mer individuellt vilket vi inte kan kräva då dom jobbar och går skola.

Assi IF Damfotboll - blev det som Du tänkt Dig det 1,a halvåret?

Absolut blev det så, och jag känner bra stöttning från klubben och respekt från laget och de andra ledarna i laget. Tråkigt att Jenni S lämnar laget pga konkurrensen samt att Kelly Jenks reser hem pga familjeskäl samt att vi också haft en del sjukdomar och skador (tex Evelina).

Jag gillar verkligen satsningen som Assi gör och fokusen på att utveckla spelarna. Upp och tränar hårt för att hela tiden förbättra sig. Det gillar jag!

Tjejerna ställer verkligen upp och är seriösa i allt dom gör.