Förlust i Skåne

Borgeby FK - Assi IF 3-2 (1-1)

Efter flera bra matcher kom så en ”dip” när man mötte Borgeby på bortaplan. Matchen spelades på en bra gräsplan i sol och drygt 30 grader varmt. Som väntat mötte vi ett lag som hela tiden satsade på långbollar från försvaret på sina forwards, detta vållade väl inte Assi några större problem. Något spel över mittfältet var det sällan och Assi fick svårt med sitt presspel. Första halvlek böljade spelet fram och tillbaka utan några större farligheter för Borgeby. Assi hade däremot flera farliga lägen. I minut 16 sköt Josefine Hansson ett bra skott som målvakten gjorde en bra räddning på. 0-1 kom också i minut 22 när Emelie Helmvall nickade ett inlägg från Josefine Hansson i mål. Under den perioden skapade Assi flera bra chanser bland annat hade Moa Öhman en boll inne som dömdes bort för offside. Sanna Ylianttila hade en bra chans i minut 38 som målvakten gjorde en bra räddning på efter ett inlägg av Johanna Andersson. Halvlekens sista mål kom i minut 43 efter att Assi tappat boll på mittfältet och Borgeby kunde ställa om till anfall som resulterade till 1-1.

Den andra halvlek var den första lik med mycket långbollar från Borgeby och Assi hade svårt att få igång sitt spel. Inte mycket till chanser hände men efter 67 minuter fick Assi en vänsterhörna som Josefine Hansson slog och Emelie Helmvall sköt i stopen. På efterföljande andraboll sköt Jaclyn Sawicki ett bra skott i krysset och bortaledning för Assi för andra gången 1-2. Assi hade nu en bra period där man hade bra koll på händelserna på plan. I minut 75 slog Borgeby en boll som gick genom Assis försvar ut på högerkanten och på efterföljande inlägg kom 2-2. Tyvärr kom också ett ledningsmål för Borgeby i minut 85 efter en omställning och 3-2 var ett faktum vilket också blev slutresultatet.

En match där Assi gick ner sig lite oförklarligt och det var få spelare som kom upp i normal standard. Naturligtvis gjorde värmen sitt men det var samma för bägge lagen och ovanan vid naturgräs ska inte ha någon större betydelse vilket visade sig i Asarum då vi gjorde en bra match. Vi har däremot haft svårt mot Borgeby och endast lyckas ta en poäng av sex möjliga ett lag som bevisligen passar oss dåligt. Nu återstår en match innan uppehållet mot Brommapojkarna hemma kommande helg och då måste vi lyfta oss några snäpp.