Förlust i Umeå

Under lördagen så spelades säsongens första match utomhus på Umeå Energi Arena mot Umeå IK. Detta skulle även bli säsongens första nederlag då UIK gick segrande ur matchen med 2-0.

Tufft motstånd

Det märktes snabbt att det var det vassaste motståndet som vi har stött på under försäsongen. Allt gick lite snabbare och vi hade mindre tid med bollen än i tidigare matcher.

Första halvlek innehöll inte så många målchanser åt något håll, vår bästa chans hade Fernanda tidigt i matchen när hon hade ett distansskott i ribban. I minut 44 gör Umeå 1-0 på straff efter en oklar situation som föranledde straffen. I perioder så får vi se fina kombinationer men vi går till halvtidsvila med mer att önska.

Andra halvlek är till stor del lik den första där vi blandar och ger. Vi skapar inte lika mycket chanser som tidigare matcher men en del i det är att motståndet för dagen gör det bra. I minut 83 efter att vi har haft en bra period i matchen så gör Umeå 2-0 som också skulle bli slutresultatet.

Sammanfattningsvis

Sammanfattande så satte vi inte presspelet och som följd av det så fick vi inte igång offensiven heller. Umeå gör för dagen den bättre prestationen och vinner rättvist.

Trots förlusten så är det helt klart den viktigaste matchen hittills då vi får känna på tufft motstånd och vi får ett kvitto på vad vi behöver slipa på för att få ut potentialen som finns i truppen.

Nu önskar vi att vädret är med oss så att vi snart får komma ut på stor plan och göra några bra träningar i Risön innan seriepremiären som kommer allt närmare.