Förlust mot Böljan

IF Böljan - Assi IF 2-0 (0-0)

Assi IF lyckades inte knäcka IF Böljans omställningsspel och defensiva sätt att spela trots en bra 1:a halvlek efter att gästande Assi IF förlorade med 2-0 i Falkenberg.

Assi började starkt då man inte lät Böljan komma alltför högt i banan samtidigt som Assi hade de hetaste målchanserna. Men Böljan spelade klokt och man hade sina starka sidor med sin målvakt och ett allmänt bra huvudspel. Assi i sin tur kom till bättre lägen då man beslutade sig för att följa sin gameplan men där Assi var oförmögna att få in bollen i nätmaskorna trots spelövertaget.

Ju längre matchen led kom också Böljan in mer i matchen samtidigt som Assi började stundtals välja onödigt svåra beslut i sina uppspel och inspel. Halvtidsresultatet skrevs till 0-0.

I andra rundan började Böljan friskt samtidigt som Assi var som tagna av stundens allvar. Spelet var böljande men hemmalaget skapade allt fler farligare målchanser i sina offensiva omställningar. Assi i sin tur hade svårt med att få in bollen i Golden zone, framför mål för ett avgörande.

1-0 kom också i minut 65 efter att Assispelare inte hann till ”första boll” och situation och hemmalagets spelare lyfte bollen i mål. Böljan fick som förväntat energi av ledningsmålet samtidigt som gästerna började agera mer desperat efter kvittering som resulterade i ett långt lag och ibland med ostrukturerade försök. I minut 76 höll sig olyckan framme igen efter att Böljan utökade sin ledning till 2-0. Nu var uppförsbacken total för Assi som ändå försökte att få till en ändring dock utan resultat.

Vi visste att matchen inte skulle bli enkel men där vi måste upp i prestation för att kunna ta fler skalper och höjder. Assi hade även kunnat punktera matchen i första rundan om man hade satt sina chanser. Inför de sista två omgångarna gäller nu ”bara” att vinna så är saken Biff men som sagt, vi börjar med att förbättra vår prestation.