Förlust mot serieledarna

Tyvärr skadade sig mittbacken Frida Björk tidigt i matchen

I tryckande värme förmådde inte Assi att hålla sin fina segersvit då Lidköping  ville annat och vann med 2-0. En match där Assi inte riktigt kom upp i sin prestation samtidigt som hemmalaget gjorde det svårt för Assi att få till ett konstruktivt spel.

Lidköping började aggressivt med att lägga en relativ hög press samtidigt som man inte gav Assi tid för att behandla boll eller bygga upp sitt tidigare fina spel. Efter 15 minuter blev Frida Björck skadad i smalbenet och fick bytas ut. Lidköping hade ett fysiskt spel och väldig raka och längre bollar där man snabbt ställde om till anfall med få tillslag. I minut 22 hade hemmalaget ett jätteläge att ta ledningen men som Danielle Rice lyckades mota. ett par minuter senare hade Erin Craig i sin tur en fin chans men som inte fick till skottet riktigt.

Första rundan såg ut att bli mållös men där Lidköping kunde skjuta in ledningen genom en retur på en indirekt frispark efter att domaren ansåg att Assis målvakt agerat osportsligt som inte ville spela upp bollen trots att bollen var i spel och därmed blev varnad för maskning. Rätt eller fel men ett ytterst märkligt domslut som ingen på Framnäs idrotts plats riktigt förstod förutom domarbasen.

I andra rundan såg matchbilden ut ungefär som i den första där spelet var något böljande och Assi inte riktigt kom till de riktigt nära och heta chanserna. I minut 74 ökade hemmalaget på sin ledning till 2-0 efter ett vackert skarvnick efter ett inlägg.

Under de de sista 10 minuterna ryckte Assi upp sig där man skapade ett fåtal chanser. I den 87:e minuten hade Cornelia Wiklund ett volleyskott som strök just utanför stolpen.

Summasumarum så var Lidköping det starkare laget i överlag och utan att förta deras fina prestation så är det ledsamt med domslut utan fingertoppskänsla som påverkar matchbilden.

Nästa match spelas på hemmaplan mot Ljusdal söndag den 9/6 kl:21.30 s k Midnattsolsmatchen.