Fredrik inför premiären mot Östersund

Fredriks tankar inför premiären

Då var det dags för premiär i Eliettan för Assi IF 2017 mot Östersund DFF på Jämtkraft Arena matchen spela på måndag (annandag påsk) kl.15,00. Assi har efter en lång försäsong nu äntligen flyttat ut till hemmaplanen Billerud Arena och det är härligt att se liv och rörelse på och omkring planen.

Vi träffar tränare Fredrik Söderholm efter lagets träning på onsdag för att känna honom på pulsen inför premiären.

Hur är pulsen nu Fredrik så här inför EE premiären?

Jo tack den börjar stiga och det märks i och omkring laget att nu ska det börja spelas om poäng. Men detta är ju det vi tränat för i fyra månader så det känns bara kul.

Ni åker till Östersund, vad vet du om dom?

Vi vet att alla lag i EE är bra och Östersund inget undantag. Tappat en del spelare från ifjol men fyllt på med många nya samt några bra importer. Ett lag som vill spela fotboll.

Svagheter?

Inget specifikt utan vi måste sköta vårat och spela vårat spel i offensiven och defensiven för att kunna rubba Östersund.

Vad tycker du att ni i Assi utvecklat under våren jämfört med förra året?

Tempot tycker jag har skruvats upp ytterligare och det beror på konkurrensen och att våra utländska spelare kom tidigare i år. Tycker också att timingen i mycket vi gör har förbättrats vilket jag tror är en nyckel i anfallsspelet om det ska lyckas.

På vilken placering tror du ni hamnar i tabellen efter 26 omgångar?

Målsättningen i klubben är att spela Elitettan 2018 också men vi hoppas kunna överraska och ta poäng som gör att vi ej är med i det nedersta skiktet av tabellen. Tuff men rolig utmaning.

Seriefavoriter?

Växjö DFF, Mallbacken, IFK Kalmar och som joker tror jag Umeå IK

Är startelvan klar för måndag?

Nej, det är den inte men i tankarna börjar den falla på plats.

När tar ni ut startelvan?

Vi meddelar laget denna två timmar före match men truppen meddelar vi efter sista träningen innan matchen.

Hur är läget i laget?

Tycker stämningen och inställningen är bra och jag måste verkligen berömma dessa tjejer som lägger ner tid och själ i detta lag och samtidigt få ihop det med jobb, socialt liv, familj mm. Jag hoppas att alla förstår hur mycket dom tränar tillsammans och individuellt.

 

Skador?

Ja tyvärr så vet vi idag att inte Moa Öhman och Frida Jacobsson inte är redo för spel och följer inte med till Östersund. Moa kör rehab medans Frida nu är i full träning. Lite små skavanker i övrigt men inget som jag tror ska störa inför matchen.

Har du något tips inför matchen?

Haha nej du vet att jag aldrig tippar resultat men känslan är god.

Då önskar vi er ledare och spelare stort lycka till i Östersund!

Tack för det avslutar Fredrik Söderholm

 

Truppen mot Östersund meddelas senare.

Matchen sänds live via aetv.streamingbolaget.se ( PPV 79 kr)