Assi 2 besegrade serieledarna.

Tre mål av Erin Craig när Assi 2 vann över Infjärden med 4-2 på bortaplan.

I ett smått regnigt Infjärden bjuder vi idag på riktigt bra fotboll. Passningsspelet är effektivt i hela laget, vi släpper boll snabbt, bra snack och rörelse genom hela laget. Vi får jobba hårt i defensiven och detta jobb gör vi bra genomgående i matchen. Infjärden söker direkt djupledsbollar på deras snabba forwards om vi tappar boll. Idag är vi dock riktigt grymma centralt (säkert seriens yngsta mittfält) och har bolltappen högre upp i banan vilket gör att vi bättre hinner ställa om i vårt hemjobb. 

Vi har helt klart spelövertaget och kan räkna till minst fyra hörnor där Westman nickar just utanför på en, Amanda får en i bortre hörnet men tyvärr bredsida utanför och det är alllmänt grötigt och det känns som att snart tar vi ledningen. Lina S kommer till flera heta lägen på sin kant men tyvärr går avsluten inte hennes väg idag. Infjärden tar dock ledningen med 1-0 via en djupledsboll som det via inlägg fångar in centralt och lägger in i vänstra hörnet i matchminut 28:a. Vi fortsätter att jobba stenhårt och i matchminut 33 efter ett ruggigt passningsspel får Erin ett pass av Westman som Erin verkligen kampar in hela vägen efter att målvakten först släppt retur på skott så är hon där och petar in den. Vi tar äntligen ledningen i matchminut 40 där Erin droppar tillbaka bollen till Felicia J som lägger ett perfekt instickspass mellan Infjärdens backlinje och Cornelia taijmar sin löpning perfekt och avslutar riktigt snyggt och vi har 1-2 som vi går till pausvila med. 

Vi fortsätter 2:a rundan lika bra, tyvärr får vi på en hörna en tilldömd straff emot oss på grund av hands. Den första som läggs döms bort för att Jenny tjuva trots en superräddning. Det blir lite viljornas kamp då straffen går om och det är 50/50 chans att välja rätt håll men tyvärr blev det inte rätt chansning denna gång och Infjärden kvitterar till 2-2. Men vi ger inte upp. I matchminut 66 tar vi återigen ledningen med 2-3 efter ett fint inlägg från Cornelia där Erin är framme och petar in bollen, riktigt bra vilja från Erin i den situationen. Inte långt efteråt vinner Erin själv bollen ganska högt upp i banan och Infjärdens målvakt är väldigt långt ut varpå Erin lobbar den över målvakten och vi har 2-4 i matchminut 71 vilket även kommer bli slutresultatet. 

Sammantaget har både vi och Infjärden lika mycket chanser men spelmässigt är vi idag bättre en Infjärden. Idag sitter det snabba spel som vi måste ha för att kunna lyckas, vi måste nyttja våra styrkor och det gör vi verkligen idag. Jenny gör idag många fina reflexräddningar av högsta klass, kul att se. Felicia J, My och Westman sliter blod på mittfältet och visar upp en bred repertoar med kyla, spelsinne och vilja. Alla i laget var på hugget för att vinna idag och vi gav Infjärden en riktigt bra kamp och publikmässigt var nog detta en av de roligare matcherna att se. 

Nu kör serien uppehåll till och med 26 juli men vi i Div. 2's träningsgrupp skall först dra en repa till Gothia. 

Välkommen till Billerud Arena för returmötet mot Infjärden den 26 juli.