Oavgjort för damerna mot IFK Kalmar

Assi IF - IFK Kalmar 1-1 (1-1)

Assi fick ”bara” 1 poäng med sig trots större spelövertag i båda halvlekarna på ett regnigt Billerud Korsnäs Arena.

IFK Kalmar visade sig som väntat vara hårt arbetande, fysiskt starka och bollsäkra samtidigt som hemmalaget förde matchen rakt igenom och där de hetaste lägena skapades under första rundan. I minut 34 lyckades gästerna göra 0-1 efter inspel där returen petades in vilket kändes orättvist med tanke på matchbilden. Assi lyckades dock kvittera relativt omgående då Paulina Hedqvist lyckades skarva in kvitteringen i den bortre burgaveln i minut 38 vilket också blev halvtidsresultatet.

Assi fortsatte föra spelet på i andra halvlek men där de riktigt heta lägena uteblev och Kalmar upplevdes som att man ville stänga matchen och satsa på omställningar. Kalmar hade en möjlighet där man träffade ribban i den 83:e minuten.

Känslan är ändå att vi borde ha fått med oss alla tre poängen samtidigt som det behövs så lite för att inte få med sig några pinnar överhuvudtaget. Assi gjorde en helt okej match med positiva individuella prestationer som inger förhoppningar inför mötet med Växjö på bortaplan.

Nästa match spelas mot suveräna Växjö DFF Lördagen den 1/7 kl:17.30 på bortaplan.