Inför matchen mot Sundsvall

Marcus inför matchen mot Sundsvall lördag 29 april 14.00

Jag vill börja med att tacka för all stöd som den 12:e spelaren och stora publiken gav oss i matchen mot Uppsala. Det betyder mycket för spelarna då det ger både energi och det lilla x-tra som i många moment kan vara avgörande för en match.

 

Träningsveckan har sett bra ut trots snöande men med fokuserade spelare som ständigt vill göra saker bättre och därmed utveckla sig själva men även som en enhet och ett lag. Vi har jobbat en del med omställningar, anfalls-och försvarsspel. Vi har även jobbat en del med detaljer och själva utförandet i passningsspelet men även att hitta de rätta ytorna med och utan boll. Känslan är att vi kommer att vara väl förberedda inför lördagen där samtliga spelare är medvetna om vad som kommer att krävas för ett bra genomförande.

 

Sundsvall har inte haft den inledning på serien som man hoppats på och vi tänker heller inte underlätta för dem med detta. Jag är dock helt övertygad om att de kommer att göra sitt yttersta för att grusa våra planer. Gästerna har ett bra offensivt spel med snabba omställningar vilket vi måste kunna tackla. Sundsvall har även ett flertal spelare med god spetskvalité som vi får se upp med men lyckas vi bara göra vårat eget arbete samt följa vår ”gameplan” så har vi goda möjligheter.

 

Välkomna till en ytterligare spännande drabbning.

 

Väl mött!

 

// Marcus Roininen

   Ass.tränare Assi IF