Ingvar Gälman – en sann eldsjäl

Vår förening har under årens lopp haft många s.k eldsjälar som verkat i föreningen under många år. Dessa personer har dragit ett oerhört tungt lass och varit mycket betydelsefulla för att hålla en hög nivå för föreningen både sportsligt och ekonomiskt. Ingvar "Igge" Gälman är en sådan person. Redan som mycket ung pojke kom han in i idrotten och först var han spelare i mycket ung ålder både i ishockey och fotboll för "RAIS" (Risöns Allmänna Idrottssällskap). Hans idrottskarriär innebar både spel sommar- som vintertid i både Ishockey och fotboll under många år. Dessutom hann han med att lira bandy också i dåvarande Karlsborgs IK sedemera Assi IF.

När han avslutat sin idrottskarriär vidtog ledarskap och där har "Igge" gjort stora insatser för både Assi IF likväl som Kalix Hockey. Tränare och ledare i många lag under årens lopp och oftast i hög nivå - åtminstone om man ser det både nationellt och regionalt. Förutom detta så har han parallellt jobbat i styrelser och sektioner - i sanning en beundransvärd insats för alla de ungdomar som passerat revy under "Igges" ledarskap. Sådana ledare bygger upp ett enormt nätverk och namnet "Igge" har blivit ett begrepp både fotbollsmässigt och hockeymässigt. Ordet "Igge" användes fullt också i arbetslivet och tex vid BillerudKorsnäs så gick han i alla sammanhang också under namnet Igge både bland leverantörer, arbetskamrater och andra berörda i den dagliga verksamheten.

För Assi IF har Igge varit oerhört viktig och utan honom hade inte resultaten varit så lyckosamma heller. Att som Sportchef hålla ihop både herr- och damlagen är ingen liten uppgift och dessutom år till år hålla trupper av hög klass för båda lagen är ingen liten sak som löser sig utan engagemang och arbetsinsats. I föreningens AU har Igge varit drivande i många frågor som fört föreningens utveckling framåt. Åren 2006 - 2015 har mycket hänt då både ny anläggning med ny huvudbyggnad och ny fotbollsplan anlagts som idag rankas som en "förebild" för fotbollsanläggningar med alla de faciliteter som finns på BillerudKorsnäs Arena. Här har också Igge varit med i alla de moment som skett och i de beslut som togs kring byggnationerna. Ja - i sanning en eldsjäl som varit oerhört viktig och vi är oerhört tacksamma över alla de år vi fått ha Igge i vår verksamhet, både som spelare, ledare för olika lag, tränare, styrelseledamot och Sportchef. En mycket viktig sak för detta uthålliga ledarskap har varit Igges förmåga att alltid se saker från den humoristiska sidan - och otaliga är "skratten" som erhållits både i omklädningsrummen likväl som i ledar- och styrelserummet!

Igge kommer även fortsättningsvis att finnas med - men från och med i år då som ansvarig för vår officiella hemsida www.assifotboll.se och som ansvarig för vårt arkiv. Det sistnämnda går i arv då vår förre arkivarie var Allan Gälman (farbror till Igge) och alla som haft förmånen  att gå igenom våra arkiv kan vidimera att här är det "ordning och reda" med många foton, urklipp och minnen!

Efter 2980 matcher (1808 i fotboll, 1062 i ishockey och 110 i bandy) samt 34286 mil på resande fot TACKAR vi Igge för hans fantastiska karriär som talar sitt tydliga språk - i sanning en beundransvärd prestation. Tips: Ni som vill träffa Igge kom till BillerudKorsnäs Arena och prata minnen kommande säsong!

TACK Igge för allt GOTT Du gjort i föreningens regi - och i Din nya roll känns det skönt att Du finns kvar på "ett hörn" även fortsättningsvis!

 

Styrelsen