Viktoria tar time out

Viktoria Kenning tar time out från fotbollen under 2016, förhoppningsvis är hon tillbaka i Assitröjan nästa säsong. Efter många år i Assis flicklag gjorde Viktoria debut i damlaget endast 14 år gammal 2004. År 2005 var hon med när damlaget vann div.3 och i slutet av säsongen blev hon utlånad till Alvik. Samma år belönades hon med en plats i Svenska landslaget för flickor födda 89 och fick spela landskamp mot Tyskland. Året efter gjorde hon sitt första mål i landslaget i en match mot Holland. Hon var även med i EM-kvalet för flickor födda 88.

2008 lämnade hon Assi för spel med Alvik i div.1 men året efter återkom hon i Assis färger och gjorde en av sina bättre säsonger med bland annat 17 mål i serien. 2010 provspelade hon med Piteå men valde att spela kvar i Assi. Sista matchen blev tyvärr mycket olycklig för henne när han slet av korsbandet. Kommande säsong handlade mycket om rehabträning för att komma tillbaka till fotbollen. När höstomgången startade var hon åter tillbaka i spel och fick vara med när damerna vann div.2 och kvalet till div.1.

År 2012 spelade hon med damlaget i norrettan och började komma igång mer och mer efter knäskadan. Året därpå åkte hon på en ny skada när hon helgen före seriepremiären slet sönder höftböjaren. Den skadan hämmande henne under 2013 och 2014 även om det blev långsamt bättre. Bägge dom åren fick hon fira seriesegern och tyvärr också vara med om förluster i kvalen.

Den gångna säsongen fick hon vara skadefri och gjorde en av sina bättre säsonger med många fina framspelningar som resulterade i mål. Under hösten blev hon lagets kapten ett uppdrag som hon axlade med bravur. Vi önskar Viktoria ett bra 2016 och välkommen tillbaka 2017.

Ingvar "Igge" Gälman