Johanssons Buss – en trogen samarbetspartner

Mats Johansson Johanssons Buss kommer att ansvara för våra bussresor även 2017.

Alltsedan 1940 talet (KIK och RAIS tiden) har föreningen haft Johanssons Bussar som kört alla våra lag till matcher i Norrbotten, Norrland – ja hela Sverige faktiskt.

Det har under årens lopp utvecklats till något som båda partner är mycket nöjda med och offerter är sedan länge inte sådant som styr klubbens val av bussbolag. Nej – det förtroende som byggts genom 3 generationer ”Johansson” är säkerligen något unikt i idrottsvärlden tror vi i alla fall – föreningen vet att Johanssons Buss alltid kör ”till lägsta pris” oavsett resmål. Dessutom så har Johanssons alltid också velat synas kring de lag föreningen haft och på matchtröjorna (Dam och Herr) har logggan för Johanssons Buss alltid funnits och det har närmast varit en självklarhet att ”så skall det bara vara”!

Och vi talar om många mil också, för varje år har föreningen i snitt åkt ca 2000 mil till de matcher föreningen genomfört – att Johanssons kört oss ”runt jorden” är ingen överdrift. Vi har fått en pratstund med Mats Johansson om hur han ser på det samarbete som nu firar 50 år – så här ser Mats det:

När minns Du 1;a resan Du gjorde med Assi IF?

Jag minns det ungefär, det var för ca 32 år sedan i samband med att jag nyligen tagit mitt busskörkort och sedan dess har det blivit otaliga resor med Assi IF. Det som varit roligt är att jag haft förmånen att träffa många profiler genom busskörandet och för Assi;s del så minns jag speciellt ”Socka” (Sune Nordström) och Gustav Larsson – dom kunde verkligen hålla igång bussen och många blev skratten och resorna kändes alltid korta. Mycket fina minnen egentligen

Vad har varit mest minnesvärt genom de år Du varit med?

Att köra idrottsfolk har varit mycket stimulerande och det är alltid positiv stämning i bussen – åtminstone före matcherna – men som sagt det har bara varit positivt och det är alltid kul att träffa tidigare spelare och tala med dom när man träffas – och ett otroligt nätverk har man fått tack vare alla man träffat under dessa fotbollsresor.

Kör Du själv numera?

Nej det gör jag inte! Hinner inte med detta alls, för nu har jag så många bussar och linjer i företaget så all min tid går åt till att planera och se till att det fungerar ”överallt”. Bestämmelserna har också skärpts så det vill till att ha chaufförer tillgängliga – allt är numera reglerat in i minsta detalj.

Hur ser Du på det långa och mångåriga samarbete Ni har haft och har med Assi IF?

En sak vill jag säga direkt – Assi IF är ett föredöme på många sätt. Vi vet var vi har varandra och det fungerar alldeles utmärkt och dessutom vill mina chaufförer köra Assi IF – det är bra ungdomar säger ”chaffisarna”! Dessutom och det är det viktiga för mig – Assi IF betalar alltid och gör rätt för sig ekonomiskt och jag förstår att det går bra för föreningen för bättre ordning kan jag inte tänka mig, det känns oerhört skönt att ha sådana kunder, för i denna bransch kan man träffa på kunder som har svårt att göra rätt för sig - tyvärr!

Kul att höra – men hur går det nu i år tror Du för tex Elitettanlaget?

Jag hoppas verkligen att det går bra och att företag och privatpersoner stöttar tjejerna för det är de värda efter flera års kamp i toppen av Div 1. Vi kommer att stötta det vi kan och se till att våra busstransporter blir säkra och att laget kommer till matcherna i god tid

Avslutningsvis vill vi från föreningen TACKA Mats och Johanssons Buss för mer än 50 års körning och det känns mycket tryggt att veta att det är Johanssons Buss som även fortsättningsvis kommer att köra våra lag i föreningen, för det är ett ”livstidskontrakt” vi har med varandra – byggt genom generationer av våra tidigare styrelser inom KIK; RAIS och Assi IF samt naturligtvis 3 generationer Johanssons från Björkfors

 

Styrelsen Assi IF