Kryss för Assi 2 mot Kiruna

My Grahn en av två målskyttar

För första gången för denna säsong får vi gå ut på helplan, vi har bara haft möjligheten att träna inne på Stureplan. Utöver detta så ska vi ha i åtanke att vi spelade ett nytt spelsystem för de flesta samt att alla spelare inte spelat tillsammans tidigare och att vi under denna träningsmatch testade lite olika positioner.

Kiruna spelar mer fysiskt än oss men det visste vi redan innan och vi påtalade att vi så mycket som möjligt ska rulla boll, snabba släpp och rörelse för att nyttja våra styrkor och för att motståndarna ska få jobba mer för att vinna boll.

Vi spelar stabilt hela matchen men som väntat är det detaljer vi måste jobba på som vi inte kunnat göra innan. Vi har mer bollinnehav och hetare chanser men lyckas inte placera dem, vilket är helt okej så här tidigt på säsongen - det kommer! Vi hittar riktigt fina väggspel och kombinationer det som inte riktigt sitter är djupledsbollarna och timingen i luftduellerna vilket inte heller är konstigt med tanke på förutsättningarna. Det är även mycket boll på höjd från Kiruna och det är mycket tack vare vårt hårda jobb i försvaret som gör att Kiruna blir lite stressade och inte alltid hittar något annat bättre alternativ.

Kiruna tar ledningen med 1-0 där vi på ytterbackarna släpper en offsidesituation och vi inte riktigt hinner ikapp på hemjobbet för att bryta och bollen letar sig in i mål. Efter detta så rättar vi till det direkt och får samspelet att fungera ännu bättre mellan backarna resten av matchen. Vi kvitterar till 1-1 genom ett fint släpp från HB till HYMF till HYF och släpper in centralt till HIM som fintar bort sin motståndare och drar på ett kanonskott på distans och den är otagbar för målvakten. Ass; Felicia J och Mål; My G. Vi går till pausvila med 1-1.

Kiruna är lite mer aggressivare i 2:a halvlek och vi får med oss en hel del frisparkar i situationer där vi redan släppt boll och smällarna kommer ändå, men matchbilden är i princip densamma. Ledning med 1-2 till oss kommer med en riktigt fin kombination där vi vinner boll på vår egen planhalva, snabbt spelar den till CF som kommer på dropp, vänder snabbt på plats och spelar den mellan Kirunasbackar till HYF som kommer perfekt i löpningen och placerar den klockrent i mål. Ass; Hann R och Mål; Lina S.

Kiruna kvitterar till 2-2 då det återstår ca. 10 minuter av matchen där de utnyttjar ett missförstånd i vårt försvar.

Vi är supernöjda med hela laginsatens, mycket fungerar direkt men givetvis finns det detaljer att finslipa på. Vi har varianter och kombinationer som fungerar kollosalt bra och framförallt är vi nöjd med lagmoralen, att vi lyfter varandra och snackar riktigt bra för att hjälpa varandra. Detta var en bra genomkörare för oss att få innan cupen den 8 april på Billerud Arena.

Vi tackar även Kiruna och framförallt Stefan Hedlund för all hjälp och service runt denna träningsmatch, uppskattas verkligen!!