Klar seger mot MAIF

Assi IF2 - Malmbergets AIF 4-2 (3-0)

Känslan att nu skulle det äntligen lossna fanns där innan match och mycket riktigt trycker vi dit 4 baljor.

Moa B får inleda med ett mycket fint avslut med att placera bollen i nätmaskorna med vänsterdojan efter ett riktigt fint framspel och bra bollsläpp genom hela laget. Andra målet kommer genom att vi pressar högt med hela laget varpå motståndarna tvingas passa hemåt och My fortsätter sin press vilket resulterar i att motståndarnas målvakt och back missförstår varandra och My hinner emellan och får med sig bollen och enkelt kan rulla in den mitt i mål. Mål nummer tre kommer till efter ett fint inlägg från vänsterkant som passerar My och Lina men Christy får en fullträff på volley och den är helt otagbar för målvakten, ett riktigt klassmål. Vår målskörd får Nathalie avsluta denna match med en riktig delikatess i andra halvlek där hon skruvar in frisparken direkt in i mål, vackert!

Vi jobbar på hårt men upplevelsen från sidan är att vi är lite mer stressade, snackar mindre och antal felpass blir därmed högre, vi är inte lika noggrann som förra matchen och detta resulterar i de två mål motståndarna får göra. Om man lyckas med pressen och orkar jobba med den mot lag som frekvent söker långbollar så ges de inte tillfälle att slå dem och då är det extremt mycket enklare att plocka bollen i läge 2 eller 3 med hjälp av understödet samt att backlinjen hinner ta djup. Per automatik när man leder med fler mål är det svårt att hålla fokus efter halvlek och vi bereder även tillfälle för alla att få spela. När vi gör det vi ska är vi riktigt bra och trots att vi inte riktigt kommer upp i samma nivå som förra matchen så har vi flera lägen och bud på mera mål. My har två till frilägen mot målvakten där ett går rakt på målvakten och ett som placeras mot höger stolprot men målvakten kommer åt den med fingerspetsarna och tippar den precis utanför. Lina har två fina lägen som målvakten plockar och ett friläge som går utanför samt att vi har ett antal hörnor som är farliga men som vi ej får in. Vi fortsätter alltjämt att komma till fina avslutslägen och skärpan vid det avgörande passet blir bättre och bättre och fortsätter vi såhär så kommer även % på avsluten som sitter i mål att öka.

Vi tar årets första seger med 4-2 trots att vi inte spelar på vår högsta nivå och skulle vi kunna hitta den varje match så kommer våra motståndare i serien att få det riktigt tufft. Så det gäller att kunna ladda för match både individuellt och lagmässigt för att få ut det vi vet att vi kan prestera.

Matchens kämpe på plan är Moa Resin som outröttligt bryter fina uppspel och vågar kliva, sätter resolut dit kropp, huvud och fot när läget så kräver det och spelfördelar säkert- en riktigt bra match med en härlig inställning!

Sonja GrahnTränare