Klar seger mot Notas

Indira nickade in ett av målen

Säsongens tredje träningsmatch ägde rum i Arcushallen under fredagskvällen, motståndare denna gång var Notvikens damer som vi känner till bra sedan tidigare. Sammantaget en bra match där vi vinner med 5-0 efter en bra lagprestation.

Matchen började även denna gång lite trevande och vi behövde lite tid på oss att hitta rätt i positionerna och passningsspelet. Första 20 stod och vägde mellan lagen och någon enstaka chans fanns åt båda håll utan att det resulterade i något mål. Det var också en hel del närkamper och det var tydligt att ingen ville vika ner sig från något av lagen.

I minut 27 skulle vi komma att ta ledningen på straff genom Fernanda som säkert placerade in bollen nere vid stolpen efter att Erin blivit fälld inne i straffområdet. Målet gav oss positiv energi som vi tog med oss in i sista kvarten av första halvlek där vi fick igång lite högre bolltempo och vi avslutade halvleken starkt utan att få någon mer utdelning i form av mål.

I halvtid var vi överens om att även om första halvlek var ett klart steg framåt från förra matchen så fanns det ännu mer kvalitet att plocka fram till andra halvan.

Till andra halvlek där vi snabbt tog hand om taktpinnen, Notvikens press som hade varit bra i första halvlek skulle komma att mattas av och det innebar att vi fick lite mer tid på bollen. Vi skapade bra med chanser under halvlekens gång men målvakten i Notviken gör en riktigt bra match och bjuder på många fina räddningar.

Sista tjugo skulle dock komma att bli en riktig islossning där Indira först nickar in 2-0 på en välslagen hörna från Emelie, hörnmål för andra matchen i rad vilket är något positivt vi tar med oss. Efter detta noterar sig Emelie i målprotokollet efter fint förarbete från Ani som gör en positiv debut. Bara någon minut senare är Emelie framme igen efter att Tilda fått fram en boll i djupled och 4-0 är ett faktum. Det sista som händer i matchen är att Moa får fastställa slutresultatet 5-0 efter att Fernanda serverat ett öppet mål.

När vi summerar så är hela matchen ett klart framsteg från förra träningsmatchen. Vi skapar många målchanser och hittar ett lugn med bollen inom laget. Ett steg i rätt riktning och vi jobbar vidare!

//Andreas Nilsson

27 min 1-0 Fernanda (straff)

72 min 2-0 Indira assist Emelie

77 min 3-0 Emelie assist Ani

85 min 4-0 Emelie assist Tilda

91 min 5-0 Moa assist Fernanda