Knapp förlust mot Örebro

Assi IF - KIF Örebro DFF 0-1 (0-1)

Fyy…  Urgh…är känslan efter dagens match mot gästande KIF Örebro där matchen hade två ansikten efter 0-1 förlusten. Örebro började matchen mycket fysiskt aggressivt och med hög press men även med spelare ständigt på rulle medan Assi jobbade sig sakta men säkert in i matchen.

Örebro var bollskickliga men hade det något svårt med att komma till rena chanser samtidigt som Assis försvar hade justerat sitt sätt att arbeta från föregående match på ett föredömligt sätt i både försvar och uppbyggnadsfasen offensivt.

0-1 kom också i minut 14 efter ett bolltapp vilket ledde till en frispark. En frisparkslyft som så småningom letade sig in i Assi-målet.

I minut 40 trodde många att Jaclyn Sawicki slog in kvitteringen vilket dock dömdes bort för offside på en ”trigger-happy” spelare i Assi.

Under andra rundan kom Örebros fina presspel av sig alltmer då Assi tog över långa stunder där gästerna var rejält nerpressade och där hemmalaget skapade flertalet chanser men där det sista lilla fattades. I 72:a minuten träffade Fernanda Da Silva ribban med sitt inlägg men skulle få revansch i minut 74 då Moa Öhman skapade straff för hemmalaget. Örebros målvakt gjorde en fantomräddning och underläget kvarstod.

Assi försökte ända in i kaklet men fick inte med några poäng denna afton.

Hedersamma förluster är inget för oss men vi kan dock ta med oss många positiva aktioner och inställning men framför allt laginsatsen till kommande matcher.