Kryss mot AIK

AIK - Assi IF 2-2 (1-2)

AIK och Assi IF kryssade efter att lagen haft var sin halvlek som slutade 2-2 på Skytteholms IP.

Gästande Assi började mycket aggressivt där man skapade tre hörnor på de tre första minuterna i matchen. Assi skapade en hel del lägen gång efter annan men hade svårt med att få till det lilla sista. AIK hade också ett friläge i min ut 8 som Christina Dineson avstyrde relativt enkelt. Assi fortsatte att trampa på och gav inte hemmalaget möjlighet till att föra sitt fina kortpassningsspel. AIK slog då längre och raka bollar på sina forwards dock utan resultat.

I den 22:a minuten hamnade bollen hos Emelie Helmvall som kyligt lyfte in ledningsmålet 0-1 mycket rättvist med tanke på spelövertaget som Assi hade. Assi tryckte på och AIK fick mestadels spela sidleds och där de aldrig riktigt hotade Assis försvar. I den 40:e minuten utökade Assi ledningen till 0-2 efter att Johanna Andersson lyfte in ett avvägt inlägg som nådde en framrusande Jaclyn Sawicki som knoppade in bollen mycket resolut. Istället för ytterligare mål för Assi reducerade AIK bara minuten efter och kallduschen var ett faktum.

I minut 44 rullade Erin Craig bollen mot mål som dock räddades på mållinjen. 1-2 i halvtid som AIK får vara nöjda med med tanke på Assis fina och energirika spelsätt.

I inledningen av den andra rundan lyfte AIK upp sina positioner något och började spela allt rakare där man även vann många närkamper. Assi upplevdes något ängsliga i sitt tidigare frejdiga spel och man tappade en del av passningsspelet som var så bra i speluppbyggnaden i första rundan. Spelet blev och väldigt böljande där halvchanser skapades åt båda hållen.

I den 69:e minuten kom också kvitteringen efter ett hejdundrande vackert mål och 2-2. AIK la in sista växeln de sista 15 minuterna där man tryckte på men där Assis försvar i sista momentet avvärjde farligheterna. I sista minuten hade även AIK en ribbträff med retur som styrdes bort av Christina Dineson som fick jobba hårt i andra halvlek.

En poäng på bortaplan och med tanke på att lagen hade var sin halvlek så får väl det ses som rättvist. Assi måste dock lyckas med att knyta ihop säcken för att inte tappa matcherna på detta sätt samtidigt som AIK gjorde det bra som lyckades vända matchbilden trots stort spelövertag för Assi.

Nästa match spelas 24/6 kl:15.00 på Billerud Korsnäs arena mot  IK Uppsala.