Kryss mot Kalmar

Assi IF - IFK Kalmar 2-2 (1-1)

Förra säsongen förlorade Assi sina fyra första matcher. I år har Assi kryssat de fyra första efter 2-2 mot IFK Kalmar på ett kylslaget Billerud Korsnäs Arena.

Åter igen tog man ledningen som man inte lyckades förvalta där hemmalaget började piggt men där man tappade sitt spel ju längre matchen led. Jaclyn Sawicki fick ett jätteläge redan i minut 5 efter en hörnretur som svepte precis utanför stolpen. Kalmar i sin tur stod för bollinnehavet men var något ineffektiva sista tredjedelen. 1-0 kom ändå i den 23:e minuten efter ett fint anfall där Johanna Andersson slog in ett inlägg och Sanna Ylianttila knoppade in bollen.

Kalmar tryckte på och där man lyckades träffa ribban i 36:e minuten. Bara minuten senare kvitterade gästerna efter en hörnnick, 1-1, vilket också blev halvtidsresultatet.

I andra halvan bjöds det heller inte på något skönspel där Assi upplevdes passiva och försvarsinriktade. I minut 59 fick Kalmar till ett skott i ribban där returen nickades in och 1-2 var ett faktum. I minut 77 fick Assi straff efter fasthållning i Kalmars straffområde vilken Rebekah O´Brien säkert placerade i målet. Slutminuterna var något böljande utan resultat för något av lagen.

Nästa helg väntar Hammarby på hemmaplan som blir en nöt att knäcka men väntandes på den första trepoängaren.