Kryss mot topplag

Assi IF - Kungsbacka DFF 2-2 (0-1)

Assi IF delade broderligt poängen med Kungsbacka DFF helt rättvist efter 2-2 där båda lagen hade sina up´s and down´s sett till spelet.

Gästerna startade med en mycket tuff pressättning över hela plan samtidigt som man agerade resolut och aggressivt i sina förehavanden. Kungsbackaspelarna var tuffa i närkamperna och var starka i luftspelet. Gästerna tog också ledningen redan efter 3 minuter på en mycket omdiskuterad straff, 0-1.

Den första halvleken präglades mycket av fysiskt spel med mycket hårt arbetande spelare i de båda lagen.

I andra rundan mattades Kungsbacka av i sina löpningar där Assi tog över spelet allt mer. Samtidigt höjde hemmatjejerna sitt bolltempo och malde på i sitt presspel där man gav gästerna mindre tid att behandla bollen på.

Kvitteringen kom helt rättvist i minut 50 efter att Tilda Westman lyfte in bollen som sökte sig i målgaveln och 1-1. Assi hade en bra period med bra energi och snabba återerövringar av boll men där man tappade organisationen stundtals något efter att Kungsbacka gjorde 1-2 på hörna i den 68:e minuten.

I minut 82 lyfte Josefine Hansson in en perfekt slagen frispark som hittade Indira Ilic som säkert placerade in och kvitteringen var ett faktum.

Summa summarum var slutresultatet rättvist och en bra match från båda lagen samtidigt som Assi-tjejerna aldrig slutar att kämpa, imponerande.

Matchdirigenten hade dock en tuffare dag där spelarna hade svårt med att ta till sig av bedömningsnivån som upplevdes som svajig i de olika momenten.