Assi fick med sig poäng hem

Kungsbacka DFF - Assi IF 3-3 (3-2)

Puhh.. I ett regnigt och blåsigt Kungsbacka lyckades Assi IF få med sig en poäng efter en svängig match målmässigt sett även om man gjorde 3 mål på bortaplan.

Båda lagen började frejdigt med mersmak för Assi men där matchbilden ändrade sig ju längre matchen led. KDFF tog över efter 20 minuter och hade ett betydligt tuffare närkampspel och fart i sina moment.

I 23:e minuten hamnade Erin Craig i 1 mot 2 läge där hon fick tid på sig att sikta in sig och placera in ledningsmålet vid stolproten på ett skickligt sätt. Det tog dock bara 5 minuter för KDFF att kvittera efter en hörna. Två minuter efter kvitteringsmålet sköt Fernanda Da Silva ett skott som hade hamnat en bra bit utanför men som en olycklig hemmaspelare råkade styra in i egen kasse och åter ledning för Assi, 1-2. I minut 42 slog KDFF en hörna som Christina Dineson styrde ut till motståndarna som ostört fick åter igen placera in kvitteringen. Inte nog med detta lyckades hemmalaget ta ledningen 3-2 efter en räddning och retur vilket även blev halvtidsresultatet.

Andra rundan startade med ett ställningskrig med något lägre tempo men där Assi inte fick ut det man ville av spelet. KDFF agerade resolut i sina förehavanden och varierande med ett bra spel och längre djupledsspel. Det som man blir stolt över Assi-tjejerna är ändå att man aldrig slutar att försöka, gneta på, för att få det att fungera alternativt få med sig poäng. Assi flyttade upp spelare sista kvarten för att få till en förändring. Spelet blev böljande men  ändå lyckades Assi att forcera in kvitteringen 3-3 efter en hörna där Frida Björck höll sig framme och ”våldade" in slutresultatet.

Mycket bra att få med sig en pinne samtidigt som prestationen och ev. även det taktiska måste förbättras inför kommande matcher.

Vi vill passa på att tacka Krister i Kungsbacka för den x-tra hjälpen och servicen som gavs men även Best Western i Mölndal för en riktigt god och flexibel service och som alltid ett trevligt bemötande.