Truppen tar form

Lina Henriksson på bild klar för spel 2017 även Josefine Hansson och Moa Öhman blev klara ikväll.

Vi i Assi har hela tiden sagt att stommen från truppen 2016 ska vara intakt och det jobbet sköter nu sportchef Joakim Abrahamsson understödd av Börje Nordgren avgående sportchef ned bravur.

 

Ikväll så har dessa herrar gjort klart med tre mycket duktiga fotbollsspelare för säsongen 2017.

 

Lina Henriksson mittfältare, Josefin Hansson Mittfältare och Moa Öhman anfallare

 

Tränare Fredrik Söderholm om dessa tre tjejer:

 

Känns superbra att dessa tre tjejer är klara och känslan är att dessa tjejer kan utveckla sig och sitt spel från en redan hög nivå så mycket så jag ser dom nästan som ”nyförvärv”. Riktigt bra och kul att få jobba vidare tillsammans.

 

Lina Henriksson:

Lina är ett bra bollplank för mig som lagkapten viktig för hela laget. Tycker att Lina utvecklat sitt spel och sin personlighet under hela säsongen och är riktigt jobbig att möta för våra motståndare. Ledare och pådrivare som kan ta ytterligare steg, känns hur kul som helst.

 

Moa Öhman:

I denna tjej finns så mycket fotboll trots sin ungdom redan etablerad i damfotbollen. Jag tycker Moa lärt sig spelet utan boll mycket bättre i år och i spelet med boll så vet vi alla vad hon kan. Kommer bli nyttig för Assi 2017 när hon tar nästa kliv i ”fotbollstrappan” och hennes målsinne blir fortsatt viktigt för oss att försöka utveckla på Elitetta nivå.

 

Oj vad kul det ska bli och se ”Josse” utmana mot spelare på Elitnivå. Josse har under 2016 utvecklats från att vara en ”kant springare” till en modern mittfältare med hög spelförståelse offensivt och defensivt. Jag gillar hennes inställning och ”tjurighet” på plan där hon aldrig slutar springa. Hennes utmaning är att förstå hur bra hon kan bli och vår är att hjälpa henne.

 

Sportchef Joakim Abrahamsson:

Ytterligare ett bevis på att tjejerna inte bara är nöjda med att tagit klivet upp i Elitettan utan att dom här tjejerna har nya mål i sikte.

 

// Assi