Marcus Roininen tillbaka i Assi IF

Marcus Roininen har återvänt till Assi IF efter en säsongs frånvaro.

Marcus egna ord

Jag har under året tagit ikapp vad gäller alla ”måsten” på hemmafronten, utbildat mig till domare och fått suget tillbaka att leda och utveckla spelare. Allt arbete och tid som vi lade ner på Elitsatsningen fick mig nästan ”utbränd” utan att slarva med ordet. Efter att jag fick förfrågan kändes det mer rätt ju mer jag funderade på det med tanke på Assis nystart, ett lag med utvecklingspotential. Jag tror mig ha något att tillföra individerna och laget. Det bästa är när en spelare får en Aha-upplevelse eller då jag ser spelarens känsla av utveckling. Och som Stockholmarna säger, det känns ”fräscht” med ett nytt lag och spelare. Ska bli riktigt riktigt roligt.

Vad har Ni för målsättning?

Målsättningen är att utveckla individerna som spelare men även som personer och samtidigt få ihop laget och spelet. Sedan får man se hur långt vi nått resultatmässigt. Det finns ju de andra på den motsatta sidan, motståndarna, som vill detsamma som vi. Grunden i fotboll är ju att göra mål, fler mål än motståndarna, så d v s vinna alla matcher.

Hur ser arbetet ut inför kommande säsong?

Vi har haft möten och där vi redan satt igång med grovplaneringen av säsongen, bokat matcher mm. Vi har även gjort en behovsinventering av spelare och dess roller och egenskaper. Vi har ju förhoppningar om att fylla på med några spelare från närområdet så att vi får en bred och konkurrenskraftig trupp. Vi skall spela efter en tydlig, strukturerad och disciplinerad spelidé.

Från Assi IF´s sida önskar vi det nya ledarteamet och spelarna lycka till.

// Assi IF