Assi2 vann i Myckle

Myckle IK - Assi IF2 1-2

På en väldigt gropig och ojämn plan och för första gången denna säsong spelar vi på naturgräs.

 

Vi talar om att vi denna match måste vara på tå från start samt välja den enkla vägen och släppa boll snabbt för att klara av pressen som vi förutsätter kommer att ske i början på matchen. Vi följer våran gameplan och det är högt tempo från start men vi reder ut situationerna fint. Vi kommer in mer och mer i matchen samt får igång ett fint väggspel. I matchminut 37 får vi en hörna och det är rejält grötigt framför mål där returen äntligen går till oss och Emma Heikkilä smäller på direkt, riktigt snyggt avslut 0-1. Vi har ytterligare målchanser via både Cornelia Wiklund och Tilda Nordqvist men lyckas inte sätta avsluten. Myckle har också avslut men inget som är någon större utmaning för Matilda i mål. 

Vi startar 2:a halvlek lika bra som vi avslutade första. Vi får spelet till att flyta ännu bättre och har även fina lägen denna halvlek. Myckle ökar sin press och intensitet och har ett hett läge där Matilda gör en riktigt fin räddning. Annars så är deras speluppbyggnad rätt likt både Kirunas och Kågedalens sätt att spela och denna match är vår backlinje riktigt bra och jobbar stabilt och hårt tillsammans. Vi får en hel del smällar och skador vilket leder till att vi måste sortera om totalt på mittfältet och trots att vi redan spelade riktigt grymt innan så funkar denna sortering riktigt bra ändå. 
Mål nr 2 kommer genom att Cornelia vinner utsparken och hon levererar boll till Tilda N som tar avslut och den tar på en motståndare och studsar ut till Emma som drar på ett fint lågt och hårt distansskott och vi har 0-2 i matchminut 82. Resten av matchen är det krig och mycket långbollar och rensningar. Myckle jobbar sig fram till en hörna och det blir en riktig flipperboll framför mål som tyvärr letar sig in i våra nätmaskor denna gång och de reducerar till 1-2 i matchminut 88:a. 

Vi gör en gedigen laginsats denna match och spelar fint trots ovant underlag, vi styr och dirigerar varandra, tar kamperna mycket bättre allt eftersom och alla gör ett grymt jobb idag!!

Min 37: 0-1 Emma Heikkilä 

Min 82: 0-2 Emma Heikkilä 

Nästa match är den 19 juni borta mot Gammelgården.

Sonja GrahnTränare

 Tweeta