Ny tränare

Assi IF vill härmed meddela att vi idag har kunnat rekrytera ny Damtränare till klubben. Här följer ett uttalande från styrelsen.

Vi är mycket glada för att ha kunnat rekrytera Fredrik Söderholm som tränare för vårt damlag. I Fredrik får vi en tränare som är engagerad och mycket besjälad av utveckling av både individen och laget. Vi är övertygade om att vi i Fredrik kommer att utveckla laget ytterligare, och den energi som tillförs kommer att betyda mycket för oss.

Här några rader från Fredrik själv:

Fredrik Söderholm 43 år

Hur känns detta?

- Fantastiskt kul att vara tillbaka efter fjolåret och få träna det näst bästa damlaget i Norrbotten - det är en ära. Jag ser fram emot detta, säger Fredrik Söderholm

Vad var det som gjorde att du tog på dig detta uppdrag?

-  Assi IF har under många år visat att de satsar på damfotbollen. Att få vara en del av den organisationen och tillsammans med dom övriga ledarna utveckla laget och spelet ska bli kul.

Hur ser du på laget?

- Mötte och såg Assi IF ett flertal gånger ifjol eftersom vi har stuga i Kalix skärgård - och den fotboll som spelas gillar jag. Nu ser jag mest fram emot att träffa tjejerna och övriga ledare och sedan köra igång.

Målsättning?

- Klubbens målsättning är att bli bättre än föregående år och utveckla spelet både offensivt och defensivt. Den målsättningen känns rätt.

Nyförvärv?

Viktigast för mig är att behålla de spelare som finns i truppen och det vet jag att föreningen jobbar med. Eftersom detta beslut är dagsfärskt så vet jag att det är en del på gång och att många spelare ska ta beslut inom kort. Kul med finska tillskottet Jenni Suohonen från Kemi, som ju är en kvalitetsspelare