Oavgjort i premiären

Assi IF2 - Lira BK 0-0

Då var seriepremiären avklarad och väderförutsättningarna var allt annat än bra, blåsigt, kallt och det kom även snö under första halvleken - riktigt busväder med andra ord. Det trista är att detta väder enligt prognosen skall fortsätta minst en vecka till...

Vi kan konstatera att vi inte kommer upp i vår vanliga spelnivå och att allt som oftast sitter inte 3:e och 4:e passet vilket gör att anfallsspelet blir lidande. Samspelet i pressen och överflyttningarna blir också lidande då vi har lite väl bråttom och söker spelyta 3 lite för fort och vi ej har hunnit flytta upp, detta skapar dessutom att det blir långt mellan lagdelarna. Vi saknar intensitet och närkampsspel i första men blir bättre i andra rundan. Visst det är seriepremiär och vi försöker verkligen rulla boll men vi har lite att jobba på innan vi riktigt är där.

Andra halvlek börjar vi hitta lite mer rätt. Vi har mer ro att rulla boll och kommer mer rätt i pressen och dessutom skapar vi mer i anfallsspelet. Vi börjar gå in och vinna förstabollarna mer och blir mycket bättre i närkampsspelet. Lovisa har ett frisparksläge som tar i undre delen av ribban men bollen studsar tyvärr ut och vi kan inte peta in returen. Emmy har i princip ett friläge men just när hon ska peta in den är motståndaren framme och rensar likaså hamnar Lina i ett liknande läge men lyckas heller inte näta.

Positiva delar är att vi är grymt bra på att ställa offside, vi försöker verkligen genomföra vår speluppbyggnadsidé och glädjande är också att vi går in och nickar och försöker sätta adress på nicken. Emma Nilsson gör också en väldigt fin insats i mål och 4 stycken 04:or som klivit upp till vår träningsgrupp har riktigt fin inställning på planen. 

Matchens kämpe på planen är Clara Bäckman-Lundbäck som inte viker en tum, bryter många uppspel, står allt som oftast på rätt ställe och har en vilja och inställning som är en fröjd att se.

Vi har ett tight spelschema i Maj då vi har många spelare som tar studenten i år och därav endast har 1 match i juni.
Nästa vecka spelar vi borta mot Älvsbyn på tisdag och på torsdag tar vi emot Gammelgården på Billerud Arena.