Tredje krysset

Kvarnsvedens IK - Assi IF 2-2 (1-2). Jennifer Askebrand inledde målskyttet.

Assi IF fick med sig en poäng efter 2-2 där man inte lyckades freda sig då Kvarnsveden lyckades kvittera i den sista matchminuten. Bittert men rättvist med tanke på matchbilden och där Assi får vänta med sin första trepoängare.

Det gick bara en minut av matchen då Kvarnsveden sköt i stolpen där hemmalaget ägde bollen de första 10 minuterna. Assi fick sin första hörna med avslut på mål som resulterade i ledningsmålet efter en hård nick av Jennifer Askebrand, 0-1. Kvarnsveden fortsatte äga boll men spelade antingen raka , längre bollar i första läget alternativt rullade runt Assis straffområde. I minut 36 dundrade Rebekah O´Brien in 0-2 på ett långskott som seglade in bakom en chanslös hemmakeeper. I den 43:e minuten fick hemmalaget en mycket diskutabel straff och 1-2 som även blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek fortsatte som den första rundan med stort bollinnehav av hemmalaget men där Kvarnsveden hade svårt med att få till det sista avgörande avslutet samtidigt som Lauren Watson i Assi-målet agerade vägg. Det kan även nämnas att Assi fick bortdömt ett mål som även den var omdiskuterad. I den 92:a minuten lyckades Kvarnsveden kvittera efter en fin vändning och ett distinkt och otagbart avslut.

För Assis del finns det mer att hämta rent spelmässigt vilket man hoppas skall lösas till kommande matcher.

Kommande lördag väntar ex.allsvenska IFK Kalmar på hemmaplan.

Mål: Jennifer Askebrand 1