Onödigt stor förlust

AIK - Assi IF 4-0 (1-0)

Assi förlorade med klara siffror mot AIK på Skytteholms IP. Resultatet ett par mål för stort sett till händelserna på plan men AIK var effektiva när chanserna dök upp. Assi började bra och lyckades med sitt presspel vilket ställde till problem för AIK i uppspelsfasen. AIK tog ledningen i minut 36 efter ett inspel från vänsterkanten som skarvades i mål. Assis bästa chans kom i halvlekens sista minut men Christy Ucheibes skott gick just utanför. En godkänd halvlek för Assi som spelade ett bra försvarsspel men slarvade för mycket i passningsspelet vilket gjorde att man fick anfall mot sig i stället för med sig.

Andra halvlek inledde Assi bra men i den 53 minuten bjöd man på 2-0 till AIK efter ett individuellt misstag. Efter målet ändrade Assi från lågt försvarsspel till högre presspel och två forwards framåt. Utdelningen uteblev dock och AIK kunde punktera matchen med två mål i minut 69 och 71. Resultatet innebär att Assi backar från plats 6 till plats 9. Nu återstår tre matcher innan serien kan summeras.