Inför matchen mot Oulun NS på söndag

Fredriks tankar inför söndagens match

Då var det dags för andra träningsmatchen för Assi Dam och vi åker till Uleåborg på söndag för match mot Allfinska ONS. Träningsveckorna sedan förra matchen mot RoPS har varit intensiva och med bra driv hos tjejerna och väldigt fokuserat.

Det är något som vi ska ta med oss in i matchen mot ONS säger tränare Fredrik Söderholm

Vad är er ”gameplan” i denna match?

Vi mötte ONS ifjol och gjorde en kanonmatch och vann med 1-0 efter ett väl fungerande försvarsspel över hela banan. Vi kommer att fokusera på vårat eget spel och verkligen försöka spela som vi tränat senaste tiden. Tight bakåt och hålla ihop lagdelarna men samtidigt också VÅGA framåt och variera vårt anfallsspel.

Vad vill du få för svar efter matchen?

Vi vill se ett gäng som fortsätter att jobba hårt tillsammans och att prestationen är bra och självklart så vill vi försöka vinna matchen samt att vi kan hantera denna typ av motståndare.

Hur ser det ut i truppen med skador och ev frånvaro?

Det ser bättre ut och Frida Björk gör comeback i helgen vilket är glädjande. Moa Öhman har tränat riktigt bra sedan sin återkomst efter meniskskadan.  Tilda Westman borta med Distriktslaget f-01 och spelar Cup Kommunal. I övrigt lite sjukdomar som vanligt vid den här tiden. Glädjande också att Johanna Lindbäck kommer göra speldebut i helgen och är nu i full träning.

Era utländska spelare spelar inte?

Nej det är riktigt pga att dom inte kommit. Men nu i veckan kommer dom och det ser vi fram emot och jag är väldigt glad att klubben tar hit dom i tid och att dom hinner träna med laget för att kunna konkurrera och anpassa sig till vår spelidé och laget. Alla är tillgängliga till nästa träningsmatch den 26 Januari mot RoPS  igen.

 

Då önskar Assi webben lycka till!

Tack för det!

 

Truppen meddelas efter träningen ikväll