Förlust för Damerna mot Allsvenska Piteå.

Markus åsikt om matchen nedan.

Piteå IF- Assi IF   5 - 0    (0 - 0)

 

Matchen mot Piteå IF gav besked om både fungerande moment i vårt spel men även en del områden att träna på och utveckla efter att vi gjorde en mycket bra första halvlek kontra tappade positioner i andra rundan. Piteå visade sig även ha mycket starka egenskaper som de också medvetet nyttjade på bästa sätt.

Piteå öppnade starkast och kunde föra matchen de första 15 minuter innan Assi ”vågade” börja rulla boll, sätta pressen och ta för sig på ett mer korrekt sätt samtidigt som man arbetade hårt och rätt i både defensiven och offensiven. Till en början hade dock gästande Assi IF något för bråttom i speluppbyggnaden innan man visade mer tålamod vilken resulterade i att man alltmer började vinna 1:a och 2:a boll. Assi IF hade det enda avslutet på mål under första halvlek.

 

Piteå startade andra rundan mycket piggt och var också det spelförande laget. Assi IF skapade dock två riktigt heta lägen som hade kunnat leda till ett ledningsmål. Ju längre tiden gick fick också Assi ett långt lag som skapade större ytor och tid för hemmalaget att få igång ett fungerande spel.

I minut 64 kunde Piteå ta ledningen 1-0 genom ett inspel som Assi inte kunde värja sig mot. Piteå började även att vinna 1:a och 2:a boll vilket gjorde att Assi fick jaga boll alltför långa stunder. 2-0 kom i den 67:e minuten. Bara två minuter senare letade sig bollen i nätmaskorna och 3-0 var ett faktum. I den 78:e minuten kunde Piteå dryga ut sin ledning till 4-0 där Assi agerade något naivt och passivt. Piteå avslutade matchen med att göra 5-0 på ett distinkt avslut i minut 86.

Till kommande helg mot Umeå IK på bortaplan tar vi med oss första rundan som var en mycket bra prestation.

 

// Marcus Roininen

   Ass.tränare

 

Målen:

Min. 64 1-0

Min. 67 2-0

Min. 69 3-0

Min. 78 4-0

Min. 86 5-0

 

Hörnor: 5-2

 

Byten:

 

MINUT:            UT:               IN:

Min. 56 Erin Craig-               Emelie Helmvall

Min. 59 Fernanda Da Silva- Tilda Westman

Min. 75 Elin Nilsson-            Cornelia Wiklund

Min. 75 Emilia Lundqvist-     Johanna Olofsson

Min. 86 Paulina Hedqvist-    Amanda Söderholm