Piteå IF DFF - Assi IF 3-1

Tilda nickar in Assis mål.

Säsongens sista träningsmatch spelades under söndagen mot allsvenska Piteå IF på LF Arena. Matchen slutade 3-1 till hemmalaget Piteå som bjöd på ett bra motstånd inför seriestarten som kommer till helgen.

Matchen började i ett högt tempo där Piteå pressade högt och vi tilläts inte mycket tid på bollen. Denna press avtog dock desto längre in i halvleken vi kom och det medförde även att vi började komma igång med vårat egna spel på ett bättre sätt. Det fanns många fina kombinationer under andra halvan av första rundan och vi skapade även någon het målchans. Halvleken skulle dock avslutas med att Piteå gör 1-0 på en fast situation och det var det sista som hände innan domaren blåste av för halvtid.

Vi gör en bra halvlek och det finns många positiva prestationer som vi tar med oss framöver.

Andra halvlek så kommer vi ut och fortsätter att ha en positiv period i matchen och efter dryga timmen spelad så gör vi också 1-1 genom Tilda på nick efter en välslagen frispark från Fernanda. Här har matchen blivit lite mer öppen och perioden fram mot minut 70 så tycker jag att vi gör det bra. Sista tjugo så släpper vi dock in två mål och Piteå tar även tillbaka taktpinnen under avslutningen av matchen.

Sammantaget så gör vi en bra match som lovar gott inför seriepremiären till helgen. Vi får inte glömma bort att vi möter ett bra lag för dagen och att vi står upp på ett bra sätt. Nu laddar vi för seriestart och när vi kommer dit så kommer vi att vara redo.