ROPS - Assi IF i Junkohalli

Fernanda en av flera som gör sin första match för året.

Inför Assi Dams match mot RoPs den 26 Februari i Junkohalli  Kemi kl 14,00 Svensk tid

Då var det dags igen för match för Assi Dam som åter igen åker österut för att möta RoPS. Senast lagen möttes så vann Assi med 7-3 efter underläge 1-3 i paus. Nu spelas matchen i Kemi och vi hoppas att våra supportrar tar en biltur till Junko hallen i Kemi och tittar.

 

Tränare Fredrik Söderholm inför tredje träningsmatchen:

Ser fram emot match igen mot RoPS som jag tyckte var bra sist vi mötte dom och vi hade problem i första halvlek med deras spel men det var dock vår första halvlek för säsongen så lite ringrostiga var ni nog. Nu ska vi försöka utveckla spelat vi hade mot ONS som gav en del bra svar på vart vi ligger träningsmässigt och spelmässigt.

 

Truppen är komplett i och med att Fernanda, Erin , Christina samt Indira anslutit till laget. Hur kommer ni att matcha in dom?

Dom är i full träning nu förutom Fernanda som anslutit till laget i tisdags och dom kommer att få speltid mer eller mindre. Vi kommer åka med 2 målvakter och 14-15 utespelare. Christina och Jenny står var sin halvlek det är bestämt. Viktigt att vi har igång alla spelare och alla får visa och känna på spelet i detta läge innan vi börjar spetsa till laget inför premiären. Det är en härlig konkurrens och driv på träningarna kan jag säga.

 

Skador i truppen?

Johanna Antti knäskadad men har börjat få köra med boll på egen hand och kommer träna med laget inom kort i de övningar hon kan vara med i vilket är glädjande. Några småskavanker och dom spelar inte om det inte är 100% bra i kroppen. Men i övrigt alla friska och krya.

 

Vad vill du se i matchen mot RoPS?

Att vi fortsätter jobba som ett kollektiv i försvarsspelet och att motverkar RoPS sätt att vilja spela upp bollen på ett bättre sätt än sist. Offensivt vill vi se det vi tränat mycket på att timingen i löpningar, passningar sitter och att vi vågar mer i anfallspelet och inte blir passiva.

 

Hur förbereder ni er för spel i Eliettan med scouting av andra lag?

I första hand så lägger vi allt fokus på oss själva , vårat arbetsätt , spelidé och försöker få  tjejerna att bli trygga i det. Sedan så kommer vi före den 17 april ha koll på dom lag vi ska möta. Vi kommer även möta Umeå IK och se filmer från andra lag. Mycket jobb men otroligt kul.

 

Stort lycka till i matchen !

Tack avslutar tränare Fredrik Söderholm

/Assi webben