Dags för första träningsmatchen 2017 för Assi IF Dam

Fredrik inför första träningsmatchen.

Efter femton träningspass så är det dags för första träningsmatchen för Assi IF Dam då laget åker till Rovaniemi för att möta RoPS på lördag eftermiddag. Tränare Fredrik Söderholm om förväntningarna på matchen och laget som åker med till Finland:

Känns som att vi haft en bra första träningsperiod och jobbat med försvarsspel och börjat nudda vid anfallsspelet och förväntningarna på matchen är att vi ska göra en bra prestation arbetsmässigt och jobba bra kollektivt och leda in våra nya spelare i Assis sätt att spela och givetvis försöka vinna, säger Fredrik Söderholm

Hur ser läget ut i laget och vilka nya spelare kommer att vara med?

Läget i laget tycker jag, Olle och Marcus (ass.tränare) är bra och visst har vi haft lite småskavanker men alla spelare är i träning. Av dom nya spelarna så debuterar Cornelia, Paulina, Elin och Emelie på lördag och det ska bli kul att se dom på stora ytor. Vi kommer att åka med 15 spelare och alla kommer få speltid.

Vad fokuserar du på inför en sådan här match?

För oss ledare är det viktigt att titta på hur spelarna agerar utifrån vårat sätt att spela och träna men att det sedan inte funkar till 100% det ”köper” vi men vi vill se intentioner i spelet defensivt och offensivt.

Frida Björk och Johanna Lindbäck avstår spel. Varför?

Bägge har haft lite känningar efter sina skador och vi tar inga risker så dom får köra rehab på lördag och tränar lätt med laget på söndag i Arcus.

När kommer Indira, Fernanda, Christina och Erin att ansluta till laget?

Dom kommer i mitten av februari och jag är väldigt glad och tacksam för att dom kommer i god tid före säsongsstarten. Dom tränar på bra hemma i sina resp. land och vi ser fram emot att dom inom kort är med oss.

Vad kommer skilja i spelet mellan Div 1 och Elitettan?

Tempo är givetvis en del men sedan också sättet att genomföra matcherna där lagen inte kommer att ha råd med ett slarvigt passningsspel och många bolltapp som ger omställningar. Att det sedan finns flera individuellt skickliga spelare högre upp i seriesystemet är ju också att vänta.

Kommer ni vara förberedda på det tills den 17 april mot Östersund på bortaplan?

Absolut det är vår målsättning och vi började denna resa ifjol så det oroar mig inte. Vi är ett kollektiv med bra individuella spelare som kan göra skillnad i matcherna. Vi längtar tills det drar igång!

Då önskar Assi webben Fredrik Söderholm och laget stort lycka till i första matchen!

Stort tack, avslutar Fredrik