Säker seger i Sundsvall

Sundsvalls DFF - Assi IF 1-3 (0-2)

Matchen började på bästa tänkbara sätt när Emelie Helmvall gjorde 0-1 i första minuten framspelad av Moa Öhman. Efter 4 minuter skött Jaclyn Sawicki ett skott i stolpen. I minut 9 gjorde Moa Öhman 0-2 men målet dömdes bort för offside. I minut 18 hade Sundsvall ett långskott i stolpen i övrigt skapade man inga större farligheter. 0-2 skulle komma i minut 23 och återigen var Emelie Helmvall målskytt och för passet svarade Moa Öhman. Detta resultat stod sig till paus efter en halvlek som dominerades av Assi.

Andra halvlek försökte Sundsvall flytta upp spelet men Assi hade inte på några problem med deras offensiv. Efter 58 minuter fick Sundsvall lite häng när man gjorde 1-2 efter en omställning och ett inlägg från höger som man lyckades förvalta. Assi fortsatte att spela och var det lag som hade mest bollinnehav. Efter 69 minuter blev Emelie Helmvall neddragen i straffområdet och på efterföljande straff satte Rebekah Obrien säkert bollen i nät och 1-3. Resten av halvleken var Assis och man var närmare 1-4 än Sundsvall ytterligare en reducering.

En gedigen insats av Assi och nu väntar AIK hemma på söndag 16 juni.