Seger i första matchen

Emelie Helmvall gjorde säsongens två första mål.

Årets första träningsmatch spelades måndagkväll i Kemi mot Gammelgårdens pojkar -03. Efter 90 minuter kunde vi summera en 3-1 seger som innehöll nyttiga erfarenheter som vi tar med oss framöver.

Spelsystemet för kvällen var nytt för de elva spelarna som klev ut i en 3-5-2 formation. Noteras bör också att detta var första passet på stor yta för säsongen, något helt annat än fotbollsvardagen i Stureplan.

Till matchen då som spelades 3x30 minuter. Första 30 började lite trevande men efter att ha upptäckt ytorna så började vi känna igen kombinationerna och passningsspelet vi jobbat så hårt med under de inledande veckorna. Minut 10-30 var lagets främsta enligt undertecknad då vi flyttade boll bra och lät killarna jaga boll. Vi klev också in till vila med 2-0 efter två snyggt inprickade mål av Emelie H.

Nästa 30 skulle komma att bli en mer öppen fotboll och matchovanan började träda fram. Trötta ben och skallar ledde till en del tappade bollar som resulterade i farliga omställningar mot oss. Fortsatt fanns det dock glimtar av det fina kombinationsspelet som vi visat upp första 30. Gammelgården lyckades göra ett fint omställningsmål där vi inte riktigt var vakna efter eget bolltapp och efter 60 minuter gick vi till vila med en 2-1 ledning.

Sista 30 och en fortsättning på andra delen av matchen där orken började ta slut. Vi blandade många bra sekvenser med enkla misstag. Rörligheten fanns inte riktigt där och lagdelarna hamnade lite långt ifrån varandra i perioder. Paulina lyckades att sno åt sig bollen vid en hög press och kunde fastställa 3-1 som slutresultat med 3 minuter kvar på klockan.

Allt som allt en bra första genomkörare där det är tydligt att passningsspelet och rörligheten som vi jobbat hårt med gick att avläsa från spelet ute på fullstor plan. För spelarna var det en utmaning med nytt spelsystem och många som fick prova på nya positioner.

Vi tar med oss de positiva delarna från vad vi fick se och fortsätter att bygga vidare på det. Lika viktigt så tar vi in det vi gjorde mindre bra och finjusterar det till nästa träningsmatch som kommer redan till helgen.