Seger i första träningsmatchen

Luleå SK - Assi IF 1-9 (0-4)

Målrikt första träningsmatch för säsongen efter att Assi IF besegrade Luleå SK med klara 1-9.

Första matchen känns alltid speciell då man skall få lagdelarna att fungera samtidigt som man får komma i spel på större ytor där arbetet med spelsättet skall omsättas i praktiken.

Inledningsvis hade Assi det mesta i bollinnehav samtidigt som LSK upplevdes energiska där man försökte sätta högre press på gästerna Assi som dock avtog ju längre matchen led.

0-1 kom redan i den 7:e minuten där inlägget från Frida Jakobsson seglade in över för övrigt LSK´s duktiga målvakt. Därefter ramlade målen in i jämn ström, 0-2 i minut 27 efter genombrott av Jaclyn Sawicki, 0-3 i minut 33 av åter igen Jaclyn Sawicki efter stolpretur, 0-4 i minut 36 av Fanni Pietikäinen efter fint spel från Tilda Westman vilket också blev halvtidsresultatet. Assi fick se upp med LSK´s försök på snabba omställningar som hade kunnat bli riktigt farliga.

I andra rundan sjönk tempot en hel del samtidigt som misstagen blev fler i de båda lägren. Målen fortsatte att trilla in för Assi som fick träna en hel del på sitt offensiva spel. 0-5 i minut 54 av Emmy Lindgren som slog bollen i nätmaskorna på volley efter fint avvägt inlägg av Sanna Ylianttila. Sanna som för övrigt hade tre ramträffar denna helg. 0-6 i minut 63 av Sanna Ylianttila på nick efter hörna. 0-7 i minut 67 av Fanni Pietikäinen som fick iväg ett dunderskott. 0-8 i minut 71 av Emelie Helmvall efter ett distinkt avslut vid stolproten. 0-9 i minut 79 av Emelie Helmvall efter att blivit frispelad av unga Moa Berggren. I den allra sista minuten kunde LSK reducera 1-9 efter fint uppspel som även blev slutresultatet.

LSK hade bra avsikter med sitt sätt att spela men där nivån skilde sig åt i utförande i de olika momenten. Assi fick nöta på sin speluppbyggnad och sitt anfallsspel där många positiva utföranden framkom men även moment som kan utvecklas. Flertalet spelare visade att man vill vara med och konkurrera om platserna i årets upplaga av Assi IF. Tilläggas kan också att många av Assis ungdomar visade fram fötterna ikväll och vågade ta plats.