Seger mot Morön

Assi IF- Morön BK 4 - 1 (2 - 0)

Assis damer lyckades vinna träningsmatchen mot seriekollegan Morön BK med 4-1 efter varierande bra spel från de båda lägren.

Assi började bra inledningsvis där spelarna kände på varandras muskler och spelet förlades till mittplan för det mesta och där gästande Morön visade upp ett stabilt och balanserat spel med en klar spelidé.

Efter en helt ok inledning kunde Emelie hålla sig längst fram i en löpduell i den 20:e minuten och placera in ledningsmålet 1-0 efter att blivit frispelad av Jaclyn Sawicki. Bara 8 minuter senare fick Jaclyn själv utöka ledningen till 2-0 efter ett inlägg av Sanna Ylianttila.

25 minuter in i första halvlek tog Assi över spelet allt mer och kunde pressa ner Moröns försök till speluppbyggnad och ett strukturerat anfall.

I andra halvlek ändrade sig matchbilden något då gästerna jobbade sig tillbaka in i matchen och tog över taktpinnen och lyckades även reducera till 2-1 i minut 50 då Assi-spelarna blev stillastående och lite stående på hälarna i Moröns pressättning. Därefter gjorde hemmalaget lite ändringar i sitt sätt att spela vilket fick en bra verkan då man utökade ledningen åter igen till 3-1 genom Emelie Helmvall efter ett fint avvägt inspel av Josefine Hansson. En Emelie som för övrigt gjorde ett enormt jobb både offensivt som defensivt. Efter målet vaknade hemmalagets spelare till och fick igång ett bra rull med bra bolltempo som fick Moröns försvarslinje under hårt arbete. I 79:e minuten satte Sanna Ylianttila punkt för matchen genom 4-1 efter ett fint inspel åter igen av Josefine Hansson.

Bra match där båda lagen fick känna på och öva på lite olika scenarion under spelets gång.

Morön har nog inte visat alla sina muskler och kommer utan tvekan vara ett lag att räkna med i årets Elitettan. I Assi gjorde alla spelare en jämn och stabil insats. Trots att inte spelet alltid blir som man vill så är det en styrka i sig att lyckas vinna och framför allt att lyckas förändra spelsättet under match är inte alltid det enklaste.

Mål: Emelie Helmvall 2