Seger mot Morön

Fernanda ett mål och två assist

Under lördagen så spelades säsongens och veckans andra träningsmatch, denna gång mot Morön BK damer i Arcushallen Luleå. Efter 90 minuter så kunde vi summera en stabil 3-0 seger utan att ha kommit upp i normal standard för dagen.

Första halvlek bjöd inte på någon publikfriande fotboll från något av lagen. Vi hade svårt att få igång spelet såväl offensivt som defensivt. Det fina passningsspelet och rörelsen som vi fick se prov på i första matchen kom inte alls till sin rätt under första halvan. Istället så präglades halvleken av alldeles för många felbeslut och ett lågt passningstempo som inte vållade några problem för Morön som lätt kunde flytta över sitt lag i defensiven utan att förta sig. Chansmässigt så var det inte mycket att komma ihåg utan vi gick till vila med ett 0-0 resultat.

I halvtid så snackade vi igenom vad som hade skett under första 45 och det vi kan säga är att ingen var vidare nöjd med vad vi presterat, varken spelare eller ledare. Framförallt trycktes det hårt på att vi måste få upp passningstempot och noggrannheten i utförandet.

Andra halvlek så tog vi snabbt hand om kommandot i matchen och kunde få in lite mer lugn i vårat egna spel samtidigt som motståndarna började tröttna alltmer desto närmare minut 90 vi kom. Om första halvlek var underkänd så var andra halvan ett steg i rätt riktning utan att alls nå upp till den nivå vi önskade ligga på för dagen.

Ganska snabbt kunde vi pricka in både 1-0 och 2-0 från Emelie respektive Erin, två spelmål där Fernanda spelade fram till båda målen. 3-0 kom i minut 83 på en hörna slagen av Emelie där Fernanda nickade in bollen vid bortre stolpen.

Summa summarum så kommer vi inte upp i nivå denna match. Noggrannheten och tempot i passningsspelet samt rörligheten är det vi saknar mest för dagen.

Tre positiva saker vill jag dock lyfta fram trots att vi inte är nöjda med matchen.

1. Vi håller nollan och släpper inte till en farlig chans på hela matchen.
  2. Våra offensiva hörnor känns överlag farliga och vi gör också ett mål på hörna.
  3. Vi tröttar ut och nöter ner motståndet utan att komma upp i nivå för dagen.

Vi blickar framåt och redan till veckan så väntar match mot Notviken i Arcushallen, fredag den 16/3 19.00.

//Andreas Nilsson

51 min 1-0 Emelie assist Fernanda

63 min 2-0 Erin assist Fernanda

83 min 3-0 Fernanda assist Emelie