Seger mot topplag

Assi IF - Lidköpings FK 1-0 (1-0)

Assi lyckades vinna mot ett fysiskt och bokstavligen ett lag med längd med uddamålet, 1-0, där matchen präglades mycket av vilja och kamp.

Första halvlek började lite böljande där lagen kände på varandra där Lidköping hade ett större bollinnehav på Assis planhalva samtidigt som Assis anfall var något för korta. Assi hade dock snabba och farliga omställningar.

I minut 38 kom också ledningsmålet för hemmalaget efter en omställning där Josefine Hansson slog ett perfekt inlägg mellan motståndarnas backlinje och målvakt där Jacklyn Sawicki höll sig framme och styrde in 1-0.

I minut 43 hade Erin Craig ett friläge som dock sköts över målramen.

Under första rundan hade Assi onödigt mycket felpass som hade kunnat resulterat i farligheter för gästerna.

I andra rundan gjorde Lidköping all i sin makt för att få till en kvittering där man mestadels sökte längre och höga bollar mot ett samlat och välpositionerat Assi-försvar. Assi hittade mer tillbaka till sitt tidigare fina pressättning i och gjorde Lidköpings uppspel något svårt med adresseringen av sin långa bollar. Efter 10 minuter in i andra halvlek lyckades även Assi lyfta upp sitt spel något efter gästernas anstormning.

I 88:e minuten hade Erin Craig åter igen ett bra läge att punktera matchen efter en situation framför gästernas målbur. Assi kunde freda sig matchen ut trots icke 100% passningsspel men där man verkligen jobbade för varann ända in i teglet.

Nästa helg väntar ytterligare en tuff match då man möter AIK i storform på hemmaplan.