Sen kvittering

Assi IF - Borgeby FK 3-3 (2-2)

Assi lyckades få med sig en poäng efter kvittering på tilläggstid. Första halvlek var det inte mycket som stämde för hemmalaget och man gör en av sina sämsta halvlekar för året. Borgeby satte hård press mot Assis försvar och man hade svårt att spela förbi deras press dessutom vann Borgeby de flesta närkamper. Assi tog ledningen i minut 16 när Sanna Ylianttila snyggt sköt 1-0. Tre minuter senare kvitterar Borgeby när Assi inte lyckades få bort bollen i trasslig situation i straffområdet. Efter 25 minuter tar Assi åter ledningen när Fanni Pietikäinen lyfter in en frispark som Sanna nickar i mål. 2-2 kommer i minut 35 återigen efter en tilltrasslad situation i Assis straffområde där man inte fick bort bollen. Halvleken slutar 2-2 men där Borgeby var det lite bättre laget.

Andra halvlek såg betydligt bättre ut från hemmalagets sida och passningarna började sitta. Assi har mycket boll på Borgebys halva men skapar få målchanser. Trots spelövertaget är det Borgeby som tar ledningen i minut 65 när man nickar en hörna i mål. Assi går ner på en trebackslinje och satsar framåt för en kvittering och i minut 80 är man ytterst nära att lyckas men Borgeby kan rensa bort bollen. Kvitteringen skulle dock komma i minut 92 när Emelie Helmar kan sätta bollen i mål efter ett skott av Ernestina Abambila. Ingen bra match av Assi mot ett kämpande Borgeby men som matchen utvecklades får man vara glad åt en poäng.

Nu följer två bortamatcher, först Asarum på torsdag och Sundsvall på lördag.