Intervju med Tommy Eskilinen ICA

En av våra viktigaste samarbetspartner är ICA Näsbyn. De sista 5 åren har ICA Näsbyn varit Guldpartner och stöttat föreningen på många olika sätt, vilket varit oerhört viktigt för att vi har kunnat ha tex ett damlag av ”bästa märke”. När det nu lackar till Jul uppmanar vi alla våra supportrar att ”julhandla” hos Tommy Eskelinen på ICA Näsbyn. Alla Ni som införskaffat ICA Näsbyns nyckelbricka nyttjar den vid köp och då får vi som förening återbäring på alla de köp som görs tex inför julhelgen, men naturligtvis alla andra dagar under året också.

Här följer en liten intervju med Tommy ang stödet till Assi IF;s damlag.

Du är mycket idrottsintresserad har vi förstått?

Ja det är jag för jag vet att idrotten är viktig inte minst för att få bra vanor i ungdomsåren. Själv spelade jag bandy med HSKT under många år och dessutom har jag varit engagerad i ungdomsbandyn i Haparanda. Alltså jag stöttar egentligen ”alla” som jobbar med ungdom och idrott, för jag vet att det betyder mycket för samhället också.

Varför just detta stöd till Assi IF;s damlag?

Jag har följt detta lag alltsedan jag tog över butiken i Näsbyn och jag tycker att laget är mycket bra och dessutom spelar de riktigt bra och publikvänlig fotboll – helt enkelt ett lag som man beundrar. Avancemanget till Elitettan tror jag betyder mycket för de unga tjejerna på orten också då de får mycket bra förebilder.

Har Du sett några matcher?

Ja ja men! Jag såg bl.a den sista matchen i år när laget tog klivet upp till Elitettan och det var en både rafflande och underhållande match, en spänning man sällan får uppleva egentligen. Kul att som sponsor få uppleva detta och känna del i lagets framgång.

Det här med nyckelbrickan – hur kom Du på denna ide?

Helt enkelt för att jag ville stötta en klubb i Kalix på detta sätt. Det är ju så att stödet baseras på hur mycket medlemmar och supportrar köper i min butik, det vill säga att är man köptrogen så gynnar det damlaget dvs stödet ökar och jag blir glad också. En ”vinn/vinn” situation som jag ser det, vilket jag tycker är bra!

Damlagets spelare har funnits i affären några ggr varje år – har det varit bra?

Ja det tycker jag. Vid sådana tillfällen får ju mina kunder träffa tex de utländska spelarna och det vet jag har varit mycket uppskattat. Tror också att jag dessa dagar fått in kunder som jag normalt inte har vilket varit bra för mig också

Kommer Du fortsätta att stötta tjejerna nu när de blivit ett Elitlag?

Klart att stödet fortsätter precis som tidigare och jag hoppas att flera får sig en ICA nyckel så gynnar jag laget ytterligare. Men som sagt jag försöker stötta ”alla jag kan” utifrån mina möjligheter då jag vet att idrotten är en viktig del utav ett väl fungerande samhälle.

 

Avslutningsvis vill vi från Assi IF tacka ICA Näsbyn för allt stöd vi fått därifrån och skickar en passning via hemsidan att har Ni ingen ICA nyckel så kan Ni få en sådan – kontakta bara kansliet tel 0923 – 221 44 så får Ni en nyckel för Era inköp och på så sätt gynnar Ni även damlaget.

TACK Tommy och personalen på ICA Näsbyn – GOD JUL och Gott Nytt år till Er alla!