Tre poäng mot Uppsala

Assi IF - IK Uppsala Fotboll 4-1 (4-1)

Assi IF tog säkra 3 poäng mot IK Uppsala efter att man avgjort matchen redan under första rundan. Två lag som så gärna ville ha poäng men där Assi nu avancerar i tabellen.

Första halvlek började jämt där lagen hade två vitt skilda sätt i sin speluppbyggnad där hemmalaget försökte spela sig framåt samtidigt som Uppsala satsade på snabba omställningar och raka och längre bollar. Uppsala startade aggressivt som gjorde att hemmalaget tappade en del passningar i onödan kan tyckas som blev bättre ju matchen led.

Uppsala lyckades också i en omställning ta ledningen med 0-1 redan i den 4:e minuten. 20 minuter senare slog Josefine Hansson ett väl slaget inlägg som hamnade hos Emelie Helmvall som knoppade in kvitteringen. Efter kvitteringen tog Assi över allt mer där man fortsatte att trycka på.

I den 37:e minuten sköt Fernanda bollen i stolpen där Moa Öhman höll sig framme och slog in returen och 2-1. I minut 41 utökade Erin Craig till 3-1 som lugnt lyfte över en annars välspelande Uppsala-keeper. Assi fortsatte att mala på och där Johanna Andersson blev fälld i straffområdet och som Fernanda Da Silva säkert placerade in 4-1 och halvtidsresultatet.

Assi fortsatte att rulla runt och pressa ner gästerna under hela andra rundan där Uppsala endast sporadiskt lyckades komma över på Assis planhalva. Inget av lagen skapade dock inte de riktigt heta lägena. Assi hade det mesta av bollinnehavet och där Uppsala mestadels slog ifrån sig.

Nästa match spelas 1/7 kl:14.00 mot Västerås BK 30 på bortaplan.