Truppen utökas

Klara Grahn och Johanna Andersson

Arbetet med att skapa en ”bra” elitettantrupp fortgår med ett intensivt arbete från sportrådet där även tränaren Pierre Persson ingår. Det står nu klart att 2 st spelare ansluter omgående till laget och dessa är: Johanna Andersson och Klara Grahn.

I Johannas fall har hon sedan avslutningen av säsongen den 15/11 rehabiliterat sitt knä som hon haft bekymmer med hela höstomgången. Att Johanna förlänger sitt avtal med klubben innebär att vi får in en spelare med hög energinivå vilket brukar smitta av sig till de övriga spelarna. Knäet skall nu också vara helt återställt vilket känns mycket bra inför den intensiva träning som Pierre för närvarande jobbar med.

Klara Grahn hälsas mycket välkommen till klubben och i hennes fall har hon tidigare representerat Piteå IF samt under år 2017 IFK Kalmar. Klara hade en oturlig säsong 2017 då hon strax före seriestarten fick en korsbandsskada som hon rehabiliterat i ca 9 månader. Nu är hon fullt redo till att spela fotboll igen och klubben tror att vi i Klara får en allroundspelare som vi får stor nytta utav. Klara flyttar till Kalix och kommer att arbeta samt spela fotboll denna säsong. Vi hälsar Klara mycket välkommen till Kalix och vi skall göra allt vi kan för att Du skall trivas i vår miljö.

I övrigt jobbar sportrådet med ett antal spelare varav förhandlingarna är i slutskedet i ett par fall. Truppen kommer också att innehålla ett par lovande spelare från närområdet och där är målet att främst lära spelarna att träna elitmässigt, vilket vi hoppas skall ge effekt på sikt.

 

Joakim Abrahamsson/Marcus Roininen

Sportrådet Assi IF