Uddamålsförlust

Asarums IF - Assi IF 1-0 (1-0)

Assis damer lyckades inte med att bärga några poäng i bortamötet mot Asarums IF i Blekinge efter uddamåls-förlust, 1-0.

Spelet började böljande där lagen inte hade något direkt finlir och där man spelade med ett rakare spel. Efter ett tag tog Assi över mer och skapade också ett par riktigt heta lägen. När upplevelsen av att Assi tog över kom även målet i baken något oväntat, 1-0, i den 17:e minuten efter att motståndaren sprungit sig lös mot för övrigt bra spelande Christina Dineson i Assimålet.

Resterande tiden av första halvlek speglades av en hel del kamp och passningar till fel adress av båda lagen där man inte ville släppa till några ytor gratis.

I andra rundan blev spelet mer chansartat samtidigt som Assi inte riktigt lyckades skapa några bra lägen framför motståndarnas mål eller befästa en press för att få längre anfall på Asarums planhalva. Motståndarna lurpassade på genombrott i sin tur och försvarade sig väl halvleken ut.

Asarum höll emot halvleken ut och stärkte i och med resultatet sina möjligheter till att bli kvar i Elitettan.

Idag fick inte Assi till det utan att förta Asarums insats och på onsdag åker Assi till Ljusdal för en ytterligare tuff match där Ljusdal i sin tur slåss för sin överlevnad.