Ny seger för damerna i Elitettan

Västerås BK30 - Assi IF 0-3 (0-1)

Assi IF kom till ett kvavt och varmt Västerås och en aningen liten plan på Ringvallen. Assi IF tog nu sin sjätte raka seger efter en något trevande start där Assi hade svårt till en början att hitta rätt positioner och avstånd till varandra men vilket blev bättre ju längre matchen led.

Västerås startade piggt första kvarten och skapade och en del lägen som hade kunnat resulterat i mål. Assi IF gjorde dock det första målet, minut 13, genom en fin framspelning av Paulina Hedqvist till snabbe Emelie Helmvall som skar in och rundade hemmakeepern för att rulla in ledningsmålet. Resten av halvleken speglades av kamp och ett böljande spel.

I andra rundan hade gästande Assi IF ett par givande minuter då Indira Illic sköt in en frispark i minut 48. I den 49:e minuten utökade Fernanda DaSilva till 0-3 efter ett skott på 30 meter. Västerås fortsatte spela raka och längre bollar i sina omställningar som avvärjdes på ett bra sätt av Assis försvar. Västerås verkade tappa stinget/ orken något trots bra chanser åt båda hållen mot slutet.  I minut 88 hade Emelie Helmvall även ett skott i stolpen som sedan rensades.

Det var en hel del kamp men där känslan av att gästerna kunde hålla ett högre tempo genom matchen och som även blev matchavgörande.

På torsdag väntar nästa match på Billerud Korsnäs Arena då Umeå IK FF gästar Risögrund.