Vinst i årets sista match

IK Uppsala Fotboll - Assi IF 1-4 (0-1)

I sista omgången av Elitettan, i ett kylslaget och blåsigt Uppsala, tog Assi IF en klar 1-4 seger över IK Uppsala. En jämn och böljande tillställning i första rundan med halvchanser i båda riktningarna. Gästande Assi lyckades vända matchbilden i andra halvlek och fick därmed avsluta matchandet på bästa sätt.

Spelet var jämnt till en början där Uppsala jobbade stenhårt för att slå hål på ett välspelande och stabilt Assi-försvar och skapade också en del lägen som hade kunnat resulterat i något mål. I minut 45 lyckades snabbe Erin Craig springa sig lös och säkert placera in 0-1 för Assi vilket blev halvtidsresultatet.

I andra rundan tog Assi över taktpinnen där Uppsala inte förmådde att upprätthålla sitt aggressiva spel trots en del snabba omställningar. I den 61:a minuten, Uppsalas första anfall i andra halvlek, kom också kvitteringen något överraskande med tanke på spelet.

Assi fortsatte att trumma på och fick utdelning flera gånger om;

Minut 69 där Josefine Hansson slog in ett inlägg som hamnade i burgaveln och 1-2.

Minut 85 styrde Fernanda Da Silva in 1-3 och punkterade därmed matchen.

I 87 minuten avslutade Emelie Helmvall målgörandet med en nick och 1-4.

Vi kan konstatera att Assi-tjejerna gjort en fantastisk andra säsong i Elitettan där man utvecklats som lag men även gjort individuella framsteg i sitt genomförande. Nu närmast väntar en del träningar innan man går på vila och där föreningen får jobba med att få alla pusselbitar på plats inför kommande säsong.