Alviks IK - Assi IF 1-2 (0-0)

Fernanda gjorde bägge målen i derbyt.

Derby på Liko Arena mellan Alvik och Assi blev en rysare och avgjordes i 90 min av Assis Fernanda da Silva. Assi hade 95% bollinnehav och Alvik spelade ”betongförsvar” och var inte alls intresserade av att anfalla och hade inte ett ända skott på mål i spelet utan gjorde mål på frispark. Assi försökte på alla sätt skapa chanser och skulle givetvis avgjort detta tidigare men fotboll är fotboll…

Tränare Fredrik Söderholm om matchen.

Oj vilken skön seger och jag tycker vi vinner rättvist men på ett grymt sätt för Alvik. Med ett sådant bollinnehav på 95 % och 5-7 klara chanser skulle vi avgjort tidigare. Alvik gör ju en fantastisk match defensivt och vi fick verkligen rulla boll idag.

Är det svårt att spela sådana här matcher

Nej det är inte svårt att spela vi har ju bollen men givetvis stressande för tjejerna när inte bollen vill in och fastnar i en mur. Men åter igen så gör Alvik det bra.

Fernanda da Silvas mål?

Två skott från distans och det andra målet studsar och ställer till det för målvakten i Alvik och den går in. Svårt skott på blött konstgräs. Fernanda skjuter mycket på och efter träningar så idag gav den träningen utdelning.

Fortsatt obesegrade?

Ja det stämmer och det vill vi gärna fortsätta med men det har varit tre tuffa veckor med influensa i laget men ändå via riktiga kämpar insatser av tjejerna i laget. Nu ser vi fram emot ledigt i helgen och sedan fem träningar innan Morön hemma.

Johanna Andersson saknades idag, Johanna Antti ersatte?

”Andy” var sjuk och vi kallade in Johanna Antti som fick spela 60min framför Emilia som vikarierade för ”Andy”. Jag är nöjd med vänster kanten och Emilia stöttade Antti och inhoppande Tilda bra.

Vad krävs för att ni ska förlora?

Haha det får andra lista ut mitt jobb är att försöka hitta sätt att vinna på för detta gäng.

Stort grattis och hälsa tjejerna!

Tack det gör jag avslutar Fredrik Söderholm

 

Startelvan:

Christian MV

Frida J, Frida B, Indira, Emilia

Josse, Lina, Fernanda, Johanna Antti

Moa, Erin

Ers:

Jenny, Linda, Johanna O, Tilda, Amanda, Mackenzie.

Byten:

Min 71 Johanna A tti ut Tilda in

Min 85 Emilia ut Mackenzie in

 

Målskyttar :

Assi Fernanda 55 och 90 min

Alvik: Elin Forsberg 77 min