Fredrik inför tufft möte mot Morön.

Fredriks funderingar inför mötet med alltid svåra Morön.

Assi dam tar emot Moröns BK på söndag på Billerud Arena kl 15,00

Ett Morön som radat upp segrar efter uppehållet och endast förlorat en match mot SAIK (b) och är stabil trea i serien.

 

Tränare Fredrik Söderholm inför matchen:

Kul med match igen efter ett lite längre speluppehåll efter matchen mot Alvik. Vi vet att Morön är ett tufft lag som värvat en bra målvakt inför hösten. Vi själva har gått igenom hela laget med influensa och börjar återvända till det normala med mycket folk på träningarna och bra fart.  Bortamatchen mot Morön var spelmässigt bra med stort bollinnehav från oss men avgjorde sent och jag vet att Samir (tränare) i Morön alltid har en plan för att försöka sätta ”käppar” i hjulet för oss. Vi ska få igång det kollektiva arbetet i offensiven och defensiven så ska vi ge Morön en tuff match.

Vad kommer att avgöra denna match?

Jag hoppas att vi kan fortsätta jobba tillsammans för att kunna trötta ut Morön genom att våga äga bollen och på så sätt skapa chanser. Vi måste dock vara på tå för kontringar.

Vad är det som gör att Morön är bra i år?

Ett lag som jobbar hårt försöker spela fotboll där fler spelare deltar i spelet. Ett par riktigt duktiga spelare som håller ihop laget. Jag har sett dom spela i fler matcher än mot oss.

Hur ser det ut efter matchen mot Alvik för Assi Dam?

Vi kommer att vara väl förberedda inför matchen på söndag och skönt med många träningar efter en intensiv period med matcher.                                                                                                                   Vi meddelar matchtruppen efter träningen på fredag.

Ni ligger nu åtta poäng före TG med fem omgångar kvar, dina tankar?

För mig och laget spelar det ingen roll utan viktigast är att vi är minst 1 poäng före lagen när serien är slut. Vi ändrar inget i vår plan utan fokuserar bara på det vi kan påverka och just nu är det matchen mot Morön

Stort lycka till på söndag!

Tack