Serieseger

Assi IF - Mariehems SK 4-1 (2-1) Serieseger trots att två omgångar återstår. GRATTIS tjejer och ledare.

Assi tar en klar seger mot Mariehem i omgång 20 i Div 1 Norra Dam och säkrar seriesegern. Matchen i sig var väl ingen höjdare men 2-1 i halvtid som kunnat vara anorlunda eftersom Mariehem skapade ett flertal bra chanser vilket även Assi gjorde. I andra halvlek så tar Assi tag i spelet och gör snabbt 3-1 och 4-1 vilket punkterar matchen och kunde ha blivit större siffror för hemmalaget som nu är klar för kval mot Bollstanäs eller Gamla Uppsala från Div 1 Norra Svealand.

 

Grattis till seriesegern Fredrik Söderholm Tränare i Assi.

Tackar, fy f-n så skönt och vad jag är stolt över detta lag och teamet runt laget. Vi gör det tillsammans och laget har verkligen visat vad dom vill och kan. Att vinna serien är första steget av två.

Hur är dina känslor just nu?

En blandning mellan glädje, lättnad och samtidigt redan på väg till nästa träning för vi är ju som sagt inte klar med säsongen ännu….                                                                                                                                   Jag är däremot så glad att tjejerna får vinna serien och fira lite ikväll tillsammans, det är dom väl värda.

Hur tänker du framåt just nu?

Idag firar vi seriesegern för Div 1 och imorgon ska vi försöka vinna Div 3  och på tisdag spelar vi Coop Cup final mot Piteå IF så där är jag just nu.

Kvalet?

Att vinna serien var steg 1 nu ska vi ta steg 2. Vi ska fortsätta gnugga på våra detaljer i spelet och se till att vara väl förberedda. Att slå av på takten är inte aktuellt utan fortsätta driva på träningarna och ta hand om spelarna så att dom är förberedda. Vi ska givetvis avsluta serien på bästa sätt.

Dagen match mot Mariehem?

Skönt att vi gör en bra andra halvlek efter en tveksam första halvlek. Sedan så var vårat fokus att göra detta tillsammans och avgöra inför hemma publiken.

Trodde du detta när du tog på dig tränar uppdraget i Assi?

Ja det trodde jag verkligen men visste att det var några lag som ville sätta käppar i hjulet och stack ut hakan att dom skulle vinna i år och det passade oss bra. I Assi dam finns inget annat än att träna för att vara förberedd för att klara att vinna fotbollsmatcher.

Lycka till framöver och hälsa tjejerna!

Tack det gör jag, avslutar tränare Fredrik Söderholm

Startelvan:

Christina

Frida J, Frida B, Indira, Johanna A

Josse, Fernanda, Lina, Emilia

Moa, Erin

Ers:

Jenny, Johanna O, Tilda, Amanda, Mackenzie.

Byten:

min 62 Fernanda ut Tilda in

            Erin ut Mackenzie in

min 73 Frida J ut Johanna O in

Målen:

min 16 1-0 Moa ass Johanna A

min 26 2-0 Fernanda ass Emilia

min 31 2-1

min 48 3-1 Moa ass Johanna A

min 56 4-1 Fernanda ass Lina