Inför årets sista seriematch.

Fredrik inför serieavslutningen mot Notas.

Då har vi kommit till omgång 22 i Div 1 Norra Dam och Assi tar emot Notvikens IK på Billerud Arena. Ett Notviken som var topptippade innan serien men som haft en tuff säsong och just nu på 5:e plats i serien. Notviken i sina bästa stunder spelare en bra och snabb fotboll. För Assi handlar detta om sista matchen innan kval mot Bollstanäs kommande helger.

Vad tänker tränare Fredrik Söderholm inför matchen?

Oj vad tiden går fort och att vi avverkat 21 omgångar och spelar nu den sista seriematchen. Alltid kul att möta Notviken med många duktiga spelare som jag följt under åren och som i sina bästa stunder spelar bra fotboll, har inte riktigt fått till det i år vad det verkar. Vi ser fram emot en bra avslutning av serien för att vara på topp inför kvalet kommande helger.

Hur är känslan i laget inför avslutande matcher?

Bra med lite småskavanker som i alla lag i slutet av säsongen men en hög stämning i laget och ett bra fokus på träningarna och uppladdningen mot kvalet har börjat. Vi ska försöka göra en bra avslutning mot Notas.

Är matchen mot Notas viktig för er?

Det är den som alla matcher men den gäller ju inget för serie placeringen utan att vara förberedda för kvalet och träna på det vi vill kommande helger. Fokusen ligger definitivt på kvalet men att gå in med 100% inställning mot Notas är vår skyldighet.

Någon spelare i Notas som ni ska hålla koll på?

Jag tycker att Jenny Nilsson alltid är ett orosmoment för alla lag med sin speed och gillar hennes sätt att spela. Johanna Lindbäck (tidigare Assi) har gjort mycket mål samt Elin Nilsson som passningsläggare. Men vi spelar vårt spel för att klara denna typ av lag och spelare och fokuserar inte på enskilda spelare i andra laget.

Hur ska ni spela för att vinna sista seriematchen?

Som vi gjort hela säsongen men vi ska upp några snäpp i tempo och löpa mer för att skapa fler lägen och få motståndaren dit vi vill.

Stort lycka till på söndag!

Tack för det avslutar Fredrik Söderholm

 

Truppen tas ut på fredag